Evenimentul Zilei > Politica > Emoții pentru Dragnea? Noi informații privind dosarul Tel Drum
Emoții pentru Dragnea? Noi informații privind dosarul Tel Drum

Emoții pentru Dragnea? Noi informații privind dosarul Tel Drum

Dosarul Tel Drum, în care Liviu Dragnea este suspectat de constituire a unui grup infracţional, abuz în serviciu şi deturnarea de fonduri europene, mai are de așteptat până când va fi trimis în instanță. Anunțul a fost făcut de procurorul șef al DNA, Călin Nistor, care și-a exprimat speranța ca nu va mai dura mult până va fi dată o soluție.

Călin Nistor revine asupra unei declarații mai vechi, din octombrie, când susținea că cercetările vor fi încheiate până la finalul lui 2019.

„Nu mai avansez un termen, se lucrează în acel dosar. Să sperăm că nu va mai dura mult și va fi dată și o soluție legală. (…) Nu pot devoala actele pe care le face procurorul, (…) dar e greu să avansezi în astfel de cauze termene precise, care pot fi depășite. Dosarele de corupție nu sunt simplu de investigat”, a spus șeful interimar al DNA.

DNA a anunţat, oficial, pe 13 noiembrie 2017 că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte, în ceea ce s-a numit „Dosarul Tel Drum”. Dragnea ar fi comis faptele pentru care a fost acuzat în perioada în care ocupa funcția de președinte al Consiliului Judeţean Teleorman.