Emma Răducanu a făcut istorie pentru Marea Britanie. Sportiva și-a condus echipa la victorie contra Franței

Emma Răducanu a făcut istorie pentru Marea Britanie. Sportiva și-a condus echipa la victorie contra Franței Emma Raducan Sursa foto. X

Emma Răducanu a fost lăudată pentru jocul care a calificat Marea Britanie la turneul final al Billie Jean King Cup. Sportiva a reușit punctul decisiv pentru calificarea în fața Franței.

Echipa Marii Britanii s-a calificat la turneul final al Billie Jean King Cup, în dauna Franţei pe care a învins-o cu scorul general 3-1. Iar jucătoarea cu tată român a reușit victoria decisivă pentru calificare.

Emma Răducanu lăudată pentru jocul său

Fostă campioană la US Open a câștigat meciul cu Diane Parry și a învins-o cu 4-6, 6-1, 7-6 (7-1), oferind echipei sale un avantaj decisiv de 3-1. Marea Britanie a obținut un loc la turneul final din cadrul Billie Jean King Cup.

Vineri, Diane Parry a dominat-o pe Katie Boulter, 6-2, 6-0. În următorul joc, Emma Răducanu a adus primul punct pentru Marea Britanie, învingând-o pe Caroline Garcia, 3-6, 6-3, 6-2. Katie Boulter a învins-o, apoi, pe Clara Burel, 7-5 6-0. Iar sportiva cu origini românești le-a dat franțuzoaicelor lovitura decisivă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Emma Răducanu, locul 302 mondial, a ratat cea mai mare parte a sezonului trecut, din cauza unei operații la gleznă şi la ambele încheieturi ale mâinilor. Succesul în fața Franței este cu atât mai notabil, cu cât jocul pe zgură, practicat cu Franța, nu este apreciat nici de Boulter, nici de Răducanu.

Cel mai bun tenis din viață

La finalul partidei cu Diane Parry, Emma Răducanu a descris jocul pe care l-a făcut drept cel mai bun din viața sa.

„În ceea ce privește tenisul, am jucat cel mai bun tenis din cariera și din viața mea. Pentru a trece de momentele din ultimele două zile, a fost nevoie de un caracter puternic, în condițiile în care aproape întreaga arenă a fost împotriva mea”, a spus Emma Răducanu pentru BBC Sport.

Emma Răducan a reușit o victorie mare la tenis, contra lui Diane Parry, revenind în al doilea set. De când a câștigat spectaculos la US Open 2021 la vârsta de 18 ani, sportiva cu origini românești, nu a mai trecut de turul 2 al unui turneu de Mare Șlem. Iar victoria pentru Marea Britanie este cu atât mai importantă pentru ea.

„Jucătoarele au făcut-o, echipa a lucrat foarte bine împreună și merităm locul nostru (la turneul final al Cupei Billie Jean King). Acolo cred că îi este locul acestei echipe. Fetele sunt toate gata să joace acolo și să facă spectacol”, a precizat Emma Răducanu.

Emma Răducanu, incredibilă pe teren

Victoria a făcut-o pe Anne Keothavong, căpitanul nejucător al Marii Britanii, să spună că cele două jucătoare au fost incredibile. Ea s-a declarat mândră de Emma Răducan și de Katie Boulter, preucm și de calificarea la turneul final al Cupei Billie Jean King.

 „Nici acum parcă nu-mi vine să cred. Performanțele de astăzi ale lui Katie și Emma au fost pur și simplu incredibile, ar trebui să fie atât de mândre de ele”, a declarat căpitanul nejucător al Marii Britanii Anne Keothavong, pentru BBC.

Echipa Marii Britanii, cu Emma Răducanu nu s-a mai impus în faţa Franţei, atunci când a fost oaspete. Alături de Marea Britanie, calificate la turneul final al Billie Jean King Cup mai sunt Polonia, Australia, respectiv Statele Unite. De asemenea, echipa Japoniei, având-o în componenţă pe Naomi Osaka, a obţinut calificarea în dauna Kazahstanului. Slovacia a trecut de Slovenia, iar Germania a învins Brazilia.

România s-a calificat în premieră la Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2. Echipele câştigătoare vor juca, la turneul final, alături de Spania, ţara gazdă, Canada, campioana en titre, Italia şi Cehia.