Emil Moț, primarul din Slatina, a demisionat. I se aduc acuzații grave de trafic de droguri

Emil Moț, primarul din Slatina, a demisionat. I se aduc acuzații grave de trafic de droguri Emil Moț. Sursă foto: Facebook

Emil Moț, primarul în funcție din Slatina, și-a anunțat demisia, după ce în presă au apărut materiale care ar demonstra implicarea sa într-o rețea de trafic de droguri.

Emil Moț, primarul din Slatina, a demisionat

Emil Moț a anunțat că demisionează atât din funcția de primar, cât și din organizația locală a PSD. Surse judiciare susțin că procurorii DIICOT dețin filmări care îl surprind pe Moț consumând droguri alături de Marina Pandarof, cunoscută ca fiind apropiată de Florian Coldea. Aceste acuzații grave au contribuit semnificativ la decizia sa de a se retrage din viața publică.

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Moț a explicat că demisia sa este determinată de "situația inedită a alegerilor recente, care nu-i permit primarului ales să-și preia mandatul imediat, ci cu o decalare de trei luni", precum și de presiunile exercitate de adversarii săi politici. El a sugerat că aceste circumstanțe au făcut imposibilă continuarea sa în funcție, alegând astfel să se retragă.

„Stimați cetățeni,

Ne puteți urmări și pe Google News
Vă anunț că voi demisiona din calitatea de primar în funcție al Municipiului Slatina, pentru a facilita o tranziție administrativă lină și pentru a pune stop incertitudinilor generate de situația inedită a alegerilor recente, care nu-i permit primarului ales să-și preia mandatul imediat, ci cu o decalare de trei luni. În egală măsură, viceprimarii actuali vor proceda la fel. Este o decizie luată în numele transparenței administrative și pentru a stopa presiunile constante ale PNL, reprezentanții acestui partid, fiind astfel obligați, după îndeplinirea etapelor procedurale, să-și numească, dintre consilierii locali, doi viceprimari dintre care unul cu atribuții de primar. În acest sens, au șansa să facă administrație și să le ofere slătinenilor priceperea, viziunea și promisiunile menționate în campania electorală. Este un pas care va facilita implementarea promisiunilor clamate în perioada electorală și, care, totodată, va pune capăt suspiciunilor pe care PNL le propagă mediatic, în lipsa actelor administrative”, este mesajul postat de edil pe pagina de Facebook a Primăriei Slatina.

Demisionează și din partidul PSD

Totodată, Emil Moț, a precizat că va demisiona și în calitatea de membru al PSD Slatina

„În plus, îmi voi da demisia din calitatea de membru PSD Slatina, pentru a evita orice anatemă aruncată în mod incorect asupra unei echipe care reprezintă vocea a peste 12 mii de cetățeni. Îmi doresc pentru Slatina și slătineni proiecte importante, care să crească poziția de top înregistrată recent, din punct de vedere al prosperității. Sunt convins că echipa PSD Slatina va funcționa, în continuare, după principiul bunei guvernări locale, în care proiectele de dezvoltare să fie susținute și/sau îmbunătățite, astfel încât comunitatea să beneficieze de servicii publice de calitate, infrastructură modernizată și oportunități economice sporite”, a conchis acesta mesajul.
Emil Moț

Emil Moț. Sursă foto: Facebook

Emil Moț, legături cu o rețea de trafic de droguri

Emil Moț și-a dat demisia după ce Realitatea TV a prezentat posibile legături ale acestuia cu o rețea de trafic de droguri condusă de Marina Pandarof. Surse judiciare afirmă că numele lui Moț apare într-un dosar DIICOT și că ar fi fost filmat consumând droguri alături de Pandarof. Banii din traficul de stupefiante ar fi fost folosiți pentru campaniile electorale ale unor lideri locali care protejau dealerii de droguri. Moț ar deține, pe numele socrului său, o vilă imensă construită într-o zonă protejată.

Influența lui Moț a fost consolidată de mama sa, Mariana Sofia Moț, fostă judecătoare la Curtea de Apel Craiova, care acum are un post la Consiliul Legislativ. Relațiile lui Moț cu traficanții sunt legate și de Răzvan Braican, un apropiat care a fost prins de DIICOT transportând cocaină. Braican a fost furnizorul Primăriei Slatina în timpul pandemiei și deține un restaurant construit cu autorizația semnată de Moț.

Socrul lui Emil Moț, fost cadru SRI și actual director adjunct la Compania de Apă Olt, este implicat în dosarul de droguri al Marinei Pandarof, alături de Cătălin Ușurelu, directorul companiei. Compania, controlată de Consiliul Local Slatina, este cunoscută pentru angajările pe criterii politice. Braican, implicat în traficul de droguri, a fost și el favorizat de autoritățile locale, având o afacere prosperă în oraș.

 

Revista presei