Evenimentul ZileiActualitateEmil Boc dă bir cu fugiții din fața clujenilor. Probele în administrația municipiului

Emil Boc dă bir cu fugiții din fața clujenilor. Probele în administrația municipiului

Emil Boc dă bir cu fugiții din fața clujenilor. Probele în administrația municipiului
Ședința de Consiliu Local Cluj, a fost perturbată joi de mai mulți bărbați, printre care reprezentanți ai asistaților social care doresc să primească locuințe sociale. 

În fața oamenilor dezlănțuiți, care își solicitau drepturile, primarul Clujului, Emil Boc, a dat bir cu fugiții, lăsânsu-l pe viceprimarul Dan Tarcea să țină piept tirului de acuzații. Mai mulți oameni, inclusiv locuitori de pe strada Cantonului, i-au reproșat lui Tarcea că trăiesc în condiții mizerabile: „Stau într-o baracă de 3 metri pătraţi cu trei copii, mă mănâncă şobolanii. Lucrez de 20 de ani aici, în Cluj. Mi-am depus dosar la primărie să primesc şi eu casă socială şi mi-au spus că sunt neeligibil pentru o casă socială. De ce? Pentru că lucrez de 20 de ani în ţară şi trăiesc cu şobolanii?”.

Vice primarul a încercat să îi mai îmbuneze pe nemulțumiți: „Urmează să fie 12 locuinţe sociale date în folosinţă, probabil până la finalul anului vor fi finalizate, astfel încât în prima jumătate a anului 2020 să poată fi redistribuite. Am alocat 2 milioane de euro pentru locuințe sociale, prima a fost deja achiziţionată iar termenul următor de depunere a ofertelor este data de 6 decembrie”.

Discuția s-a aprins în momentul în care un activist, susținător al oamenilor care au nevoie de ajutor, a intervenit. Acesta le-a reamintit lui Tarcea și lui Boc cât sunt de inutili în a rezolva problemele cetățenilor: „Am transmis membrilor consiliului local o suită de recomandări de nenumărate ori, ne-am arătat disponibilitatea pentru discuţii legate de îmbunătăţirea criterilor de acordare a locuinţelor sociale. Din păcate acest lucru nu s-a întâmplat şi acum ne aflăm în situaţia în care a trebuit să acţionăm în judecată. Aici e vorba doar de voinţă politică. Fiecare consilier are posibilitatea de a înainte un proiect de hotărâre de consiliu local. Ne întrebăm de ce nu s-a întâmplat acest lucru, de ce nu s-au luat în calcul niciun fel de sugestii sau de ce nu s-a deschis o dezbatere. Sperăm să nu trebuiască să ducem o luptă futilă ăn instanţă în continuare, decât să dezbatem liber aici. Ne întrebăm, de ce nu s-a reuşit decât atragerea unei singure oferte pentru achiziţia de locuinţe social şi ce faceţi în această perioadă pentru a informa despre procedura de achiziţie?”.

Discuția a degenerat, iar în stilul Boc responsabilitatea, exclusivă a primăriei (că de aia sunt plătiți din banii noștri) de a găsi soluții a fost aruncată în curtea societății civile: „Vă întreb pe dumneavoastră cu câte oferte aţi venit dumneavoastră la primărie pentru cumpărare? Faceţi ceva concret pentru oamenii ăştia, că doar de la microfon nu ajutaţi”, informează ziardecluj.ro.

 


Accesează: