Steaua nu se regăseşte în acest început de an! Echipa pregătită de Laurenţiu Reghecampf a încheiat nedecis, scor 1-1, partida amicală disputată luni seară, la Marbella (Spania), cu Union Berlin (formaţie clasată pe locul 5 în liga a doua germană) şi rămâne fără victorie în 2014. În precedentele jocuri de verificare, "roş-albaştrii" au pierdut cu FC Nurnberg (scor 1-5) şi cu FC Luzern (0-1) şi au remizat (0-0) cu Werder Bremen.
"Cum să nu te intereseze amicalele?"
În partida cu Union Berlin, Steaua a deschis scorul imediat după pauză, prin Federico Piovaccari, dar s-a trezit egalată cu cinci minute înainte de final, când Terodde a marcat pentru gruparea germană din 2.Bundesliga.
Laurenţiu Reghecampf, antrenorul Stelei, susţine că nu sunt motive de îngrijorare. "Important este ca jucătorii să se pregătească bine. Întâlnim adversari care se află la finalul pregătirilor şi este bine că ne ridicăm la nivelul lor. Obiectivul nostru nu este să facem spectacol în amicale, ci să avem un retur foarte bun", a declarat"Reghe", la Digi Sport.
Emeric Ienei, fostul mare antrenor al Stelei, susţine însă că rezultatele şi, mai ales, jocul "roş-albaştrilor" ar trebui să constituie un semnal de alarmă pentru actualul "principal". "În meciul cu Union Berlin, ca şi în celelalte partide de verificare, m-a frapat faptul că Steaua nu mai are acel joc de posesie cu care ne obişnuise. Nu rezultatele îngrijorează, ci jocul Stelei! Unii spun că e o perioadă de pregătire, că nu contează amicalele, dar nu e aşa. Cum să nu te intereseze amicalele? Ele îţi arată nivelul la care te găseşti, ce merge şi ce nu. Dacă se înmulţesc nereuşitele, moralul jucătorilor poate avea de suferit", a declarat Ienei ieri, pentru EVZ.
"Aldea e un tânăr talentat, de viitor, dar n-am înţeles de ce a fost trimis în teren în minutul 74. Pe partea lui s-a luat golul. Poate că trebuia să intre de la începutul reprizei. Keşeru mai are nevoie de acomodare, iar Bourceanu nu mai este acelaşi jucător pe care îl ştiam. E adevărat că se află în ultimele luni de contract, dar ca să-şi găsească o echipă bună, el trebuie să dea totul în perioada cât mai stă la Steaua", ne-a mai spus "nea Imi".
Azi, amical cu echipa fostului gălăţean Pena
Steaua va disputa astăzi ultimul joc de verificare din cadrul cantonamentului de la Marbella. "Roş-albaştrii" vor întâlni formaţia FC Baku, ocupanta locului 5 în prima ligă din Azerbaidjan. La FC Baku evoluează de anul trecut şi românul Marius Pena (28 de ani), fostul atacant al echipei Oţelul Galaţi. "Abia aştept să-i revăd pe stelişti, chiar dacă am făcut Revelionul împreună cu unii dintre ei", a spus Pena, potrivit digisport. ro. "Steaua este o echipă mare, istorică, şi toate echipele cu istorie sunt foarte importante în lumea fotbalului", a precizat şi sârbul Milinko Pantici, antrenorul celor de la FC Baku. Steliştii vor reveni mâine în ţară.

Te-ar putea interesa și: