Emeric Ienei a împlinit 83 de ani pe 22 martie, dar a mărturisit că a preferat să nu primească musafiri și s-a izolat în casa sa din Oradea, pentru a se feri de coronavirus, respectând recomandările autorităților. Fostul selecționer al naționalei României a mai spus că stă mult în casă, dar și că îi este foarte greu să se deplaseze, deoarece accidentările suferite pe terenul de fotbal încep să-i dea târcoale.

Emeric Ienei se deplasează ajutat de soție. „Eu nu am mai ieşit din casă cam de o săptămână sau nu mai ştiu, poate mai bine de o săptămână. Asta este situaţia… Am pe cumnata mea, aici, la Oradea, ea merge la cumpărături, iar eu şi soţia mea stăm acasă. Eu sunt şi accidentat acum… fotbalul pe care l-am jucat acum foarte mulţi ani abia acum lasă urme. Mă dor muşchii foarte tare şi de abia pot să merg.

Nu sunt complet imobilizat, dar în oarecare măsură cam asta este… pot să merg doar dacă ma ajută soţia, mă ţine de braţ… Staţi că a fost o situaţie foarte grea la poarta noastră, însă a apărut Lung bine! (n.r. se uita la meciul România – U.R.S.S.) Da, cum spuneam! Am un tratament şi mergeam şi la gimnastică. Acum fac acasă mişcare cât pot, mai ies în curte, dar în curte e mai greu.

Încă mai pot să merg un pic în cârje, numai că îmi este foarte greu. Nu mai sunt sportivul care am fost odată…

Vreau să fac un apel la toţi cetăţenii României să fie conştienţi că ceea ce se spune la televizor nu e aiurea şi trebuie să păstrăm distanţa, să stăm acasă”, a spus Emeric Ienei, potrivit Telekom Sport.