Evenimentul Zilei > Justitie > Cum ignoră autoritățile statului traficanții de droguri: „Capturile cu care se laudă la bilanțuri sunt noroc chior”
Cum ignoră autoritățile statului traficanții de droguri: „Capturile cu care se laudă la bilanțuri sunt noroc chior”

Cum ignoră autoritățile statului traficanții de droguri: „Capturile cu care se laudă la bilanțuri sunt noroc chior”

Avocatul Eliza Ene-Corbeanu a trecut în revistă situațile în care autoritățile statului nu au intervenit pentru oprirea unor traficanți de droguri, în situația în care aveau informații clare.

„Hai să vă povestesc cum DIICOT- ului nu-i pasă de traficanții de droguri 

• A trecut mai bine de un an de când un cetățean a oferit procurorilor date concrete (nume, poreclă, adresă, clienți, autoturism) privitoare la un important traficant de cocaină din București. Ba chiar s-a oferit să poarte tehnică de înregistrare pentru ca respectivul să fie prins în flagrant. Ce au făcut “autoritățile”? Nimic. Individul vinde în continuare. Cazul a fost clasat. 

• Un inculpat e Arestat preventiv pentru trafic de droguri. Acesta colaborează cu procurorii și divulgă numele unui traficant important de la care urma să cumpere Marfă. Ce au făcut “autoritățile”? Nimic. Polițiștii de la secția de politie unde se afla Arestat preventiv Denunțătorul l-au anunțat pe traficant și l-au pus în gardă: “Vezi, bă, că te-a dat ăla în gât!”. 
Traficantul, plin de tupeu, își trimite avocatul la secția de politie cu un mesaj pentru denunțător : “Ține-ți gura!”. Cazul a fost clasat. 

• Un alt cetățean oferă numele și adresa unui polițist care vinde droguri prin parcuri. Ce au făcut “autoritățile”? Nimic. 
– Păi ce, noi nu îi știm? Ai venit tu să ne deștepți! Cazul a fost clasat. 

• Un cetățean a sesizat că la o adresă din București exista o plantație de canabis. Răspunsul autorităților : “ Și noi ce să facem? Să batem din poartă în poartă?” 

Concluzie : capturile cu care se laudă la bilanțuri sunt noroc chior. Când e vorba de prins infractori, mai ușor cu pianul pe scări. Dacă e vorba de vedete care consumă, atunci le captezi atenția. Restul să crape în liniște . 

PS- dacă intr-o zi veți vedea un justițiar pe străzi, nenorocind traficanții de droguri, înseamnă că răbdarea mea a ajuns la final !”, a scris Eliza Ene-Corbeanu pe Facebook.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: