Elevii vor studia Istoria comunismului în România. Materia va fi obligatorie

Elevii vor studia Istoria comunismului în România. Materia va fi obligatorie

Elevii români vor învăța și despre istoria și crimele comunismului, regim politic instaurat cu forța în România, începând cu anul 1948.

Ministerul Educației a anunțat că elevii români, de la toate formele de învățământ, fie că vorbim de licee, școli profesionale sau de ucenici, vor învăța despre istoria Holocaustului.

În plus, prin aceleași modificări legislative propuse de Ministerul Educației, a mai fost introdusă și o alte materie de studiu, și anume ”Istoria comunismului în România”.

”Planurile-cadru ale învățământului liceal includ „Istoria Evreilor. Holocaustul” și „Istoria Comunismului din România”, ca discipline școlare, parte a trunchiului comun”, se prevede la articolul 85, alineatul trei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministerul va tipări manualele de studiu

Următorul paragraf din articolul 85, prevede că Ministerul Educației se va ocupa de elaborarea programei școlare, dar și de tipărirea de manuale școlare pentru această nouă materie.

”Programa școlară, manualele, materialele didactice și metodologiile specifice pentru disciplina „Istoria Comunismului în România” se elaborează de către Ministerul Educației, în colaborare cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, în calitatea sa de centru guvernamental de expertiză și investigație în domeniu, folosind și expertiza altor instituții”, se mai arată în textul de modificare a Legii Educației, care este susținut și de actualul ministru Ligia Deca, potrivit edupedu.ro.

Decizie salutată de toată lumea

În România, istoria comunismului și crimele comise în numele acestei ideologii este studiată de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc

Un comunicat transmis de această instituție, și publicat de Agerpres, salută introducerea acestei noi discipline școlare în orarul elevilor.

„Îl felicit pe domnul deputat Muraru pentru această iniţiativă şi îi mulţumesc doamnei ministru Ligia Deca pentru includerea sa în proiectul de lege aflat acum în dezbatere publică. Odată cu intrarea în vigoare a legii, tinerele generaţii vor avea posibilitatea să cunoască o pagină recentă şi dureroasă a istoriei României, foarte importantă de înţeles, pentru a conştientiza necesitatea apărării democraţiei şi libertăţilor de care ne bucurăm cu toţii astăzi”, a precizat preşedintele executiv IICCMER, Florin-Daniel Şandru.