Elevii se întorc la şcoală după vacanţa de primăvară. Aflați care este calendarul evaluărilor pentru clasele IV și VI
Editura Evenimentul si Capital

Elevii se întorc la şcoală după vacanţa de primăvară. Aflați care este calendarul evaluărilor pentru clasele IV și VI

Autor: | | 0 Comentarii | 329 Vizualizari

Astăzi, toţi elevii se întorc la şcoală după ce, mai bine de două săptămâni au fost în vacanţa de primăvară. Ei mai au mai puţin de două luni de cursuri, până pe 17 iunie, când începe vacanţa de vară. Elevii din anii terminali vor încheia mai repede şcoala pentru că susţin examenele naţionale.

Elevii de clasa a VIII-a vor încheia anul şcolar pe data de 9 iunie pentru a se pregăti de evaluarea naţională. Liceenii de clasa a XII-a vor termina cursurile şi mai devreme, pe 26 mai, pentru a studia pentru examenul de bacalaureat care îi aşteaptă în vară.

În cele şapte săptămâni de şcoală rămase, elevii de clasele a IV-a şi a VI-a vor susţine şi evaluările naţionale. Rezultatele nu se trec în catalog, dar trebuie analizate la nivelul fiecărei clase şi unităţi şcolare. Şcolarii de clasa a II-a au dat aceeaşi evaluare în perioada 10-14 aprilie, înainte de vacanţa de primăvară.

Calendarul Evaluării Naţionale de la finalul clasei a IV-a: 3 mai: Limba română 4 mai: Matematică 5 mai: Limba maternă

Calendarul Evaluării Naţionale de la finalul clasei a VI-a: 10 mai: Limbă şi comunicare 11 mai: Matematică şi ştiinţe

Aceste evaluări au rolul de a soate în evidenţă nivelul fiecărui elev, astfel încât să se cunoască unde are lipsuri şi unde mai trebuie lucrat. Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat că, pentru prima dată după patru ani de când au fost introduse aceste evaluări, rezultatele lor vor fi centralizate la nivelul fiecărui Inspectorat Şcolar Judeţean, astfel, să se poată avea o viziune de ansamblu asupra situaţiei actuale. Amintim că anul şcolar 2017-2018 va începe pe data de 10 septembrie.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate