Evenimentul Zilei > Social > Elevii nu vor intra în vacanța din februarie, în același timp. Care sunt perioadele stabilite de inspectoratele școlare județene
Elevii nu vor intra în vacanța din februarie, în același timp. Care sunt perioadele stabilite de inspectoratele școlare județene

Elevii nu vor intra în vacanța din februarie, în același timp. Care sunt perioadele stabilite de inspectoratele școlare județene

Noua structură a anului școlar, stabilită în aprilie 2022, a venit cu o serie de modificări substanțiale, printre care și înlocuirea celor două semestre cu cinci module de învățare. Au fost aduse schimbări și la vacanțele elevilor.

Astfel, prin ordinul Ministerului Educației s-a lăsat la alegerea fiecărui inspectorat școlar județean în parte să decidă data la care elevii vor intra în vacanță în luna februarie. Perioada aleasă trebuie să se încadreze în intervalul 6-24 februarie.

Cum vor intra elevii în vacanță, în funcție de fiecare județ în parte

În județul Ilfov și Suceava elevii vor intra în vacanță în a doua săptămână a lunii, 6-12 februarie. În Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Teleorman, Prahova vor intra în vacanță în a treia săptămână, 13-19 februarie, iar în celelalte județe s-a decis ca elevii să fie liberi în ultima săptămână a lunii, adică între 20-24 februarie.

Această măsură a fost luată pentru a reduce presiunea pe locațiile turistice, având în vedere că în fiecare vacanță de iarnă copiii mergeau împreună cu părinți în diferite locații pentru a se relaxa sau pentru a practica sporturi de iarnă, potrivit avocatnet.ro.

Următoarea vacanță a elevilor va fi cea de primăvară, ce va avea loc între 7 și 18 aprilie 2023. Vacanța de vară va debuta în data de 17 iunie 2023, iar anul școlar 2023-2024 ar urma să înceapă pe 4 septembrie.

Elevii români petrec tot mai puțin timp la școală

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, nu vede o problemă în structura școlară, ci în numărul de ore pe care copiii îl petrec la școală, adică au prea multă vacanță. Astfel, potrivit lui Funeriu, România are cel mai scurt an școlar, comparativ cu celelalte state europene.

„Singurul lucru care ar produce un efect pentru copii ar fi să prelungim anul școlar. România are cel mai scurt an școlar, cel mai mic număr de ore pe care copiii îl petrec în școală. Un elev german care termină 12 clase va fi petrecut în școală cu 2 ani și jumătate mai mult decât un copil român care termină 12 clase și de aici vine impresia tuturor părinților că programa este încărcată”, a spus acesta.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: