Evenimentul Zilei > International > Elevii englezi non-musulmani sunt invitați să poarte voalul islamic de „Hijab Day”
Elevii englezi non-musulmani sunt invitați să poarte voalul islamic de „Hijab Day”

Elevii englezi non-musulmani sunt invitați să poarte voalul islamic de „Hijab Day”

În Lincolnshire, Anglia, elevii non-musulmani au fost invitați să vină la școală cu un voal islamic pentru „Hijab Day” care va avea loc în noiembrie. Evenimentul „Ziua Hijab” este organizat de Ghada Mohamed - Forumul surorilor musulmane din Lincoln. 
Mohamed speră că „Hijab Day” va fi adoptat de toate liceele britanice, astfel încât fetele non-musulmane să cunoască mai multe despre diferite haine religioase.
O tânără musulmană care locuiește în Lincolnshire şi susține inițiativa lui Ghada Mohamed le-a spus jurnaliștilor BCC că „hijabul face parte din identitatea mea, dar purtarea acestuia, uneori, mă face să simt că NU fac parte din comunitate”.  
Imediat au apărut comentarii pe social media: „Mai bine fetelor musulmane încercați să NU purtați hijabul într-o zi și o să vedeți că viața este mai frumoasă într-o societate liberă unde femeile sunt egale cu bărbații și nu trebuie să se acopere pentru a fi respectate”.
Nu este prima dată când instituțiile promovează voalul islamic în rândul societăţii britanie. În 2018, hijabul a fost promovat de guvernul britanic, organizând un eveniment cu prilejul „Zilei Mondiale a Hijabului”.  La eveniment, un voal gratuit a fost dat tuturor membrilor personalului de sex feminin.
Un e-mail către membrii personalului care au promovat evenimentul suna aşa: „Ați dori să încercați Hijabul sau să aflați de ce femeile musulmane poartă voalul? Participaţi la evenimentul nostru. Hijabul este gratuit pentru toți cei care aleg să-l poarte pentru o zi sau o parte din zi”.
Femeile din țările islamice se confruntă adesea cu pedepse grele pentru că nu poartă voalul. În Iran, trei femei au fost condamnate fiecare la 16 ani de închisoare pentru „nerespectarea hijabului”, titrează voiceofeurope.