Mai mulţi elevi de la Colegiul Economic Ion Ghica din Bacău susţin că au fost daţi afară de la ore pentru că nu au venit la şcoala tunşi şi bărbieriţi.

Conform digi24.ro, patru elevi de clasa a X-a au fost daţi afară de la ora de engleză, după ce profesoara a fost deranjată de faptul că au venit la ore netunşi şi nebărbieriţi.

„Spunea: «mai bărbieriţi-vă, că nu accept bărboşi la ora mea». Eu am vorbit şi cu doamna dirigintă înainte să vorbesc cu doamna Stoica şi am întrebat-o: este normal? Şi a spus: “fiecare profesor la oră răspunde de oră»”, a declarat mama unuia dintre elevii vizaţi.

„Atitudinea elevilor a fost una necorespunzătoare. Nu au reușit să se conformeze regulamentului de ordine interioară al liceului, după care funcționează toata lumea. Cum ar fi de exemplu o ținută vestimentară și tunsoare corespunzătoare. Au fost rugați să meargă să își revizuiască ținuta, nicidecum sancționați pentru că nu erau îmbrăcați corespunzător”, a spus Cristina Stoica, profesoară de engleză.

Directorul liceului recunoaşte că mai degrabă profesoara a încălcat regulamentul şi nu elevii.

„I-a sancţionat pe acești elevi cu o absență în catalog, lucru care este ilegal, și i-a dat afară de la oră, care, încă o dată este ilegal. Asociația elevilor va contacta Ministerul Educației, vom discuta și cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean și sperăm că cele două instituții vor aplica o sancțiune profesoarei”, a precizat Gabriel Dragoş Cazan, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Bacău.