Evenimentul Zilei > Justitie > Elan Schwartzenberg va contesta mandatul de arestare la CEDO
Elan Schwartzenberg va contesta mandatul de arestare la CEDO

Elan Schwartzenberg va contesta mandatul de arestare la CEDO

Schimbare de tactică în felul în care Emilian (Elan) Schwartzenberg vrea să conteste mandatul de arestare amis pe numele său. La sfârșitul săptămânii trecute avocatul Cătălin Dancu a făcut o depalsare în Israel unde Elan Schwartzenberg ar fi trebui să semneze actele prin care să demareze procedura de contestare a mandatului inernațional de arestare emis pe numele sau de Curtea de Apel București.

Omul de afaceri, fost parton al postlui de televiziune Realitatea TV, s-a răzgândit, însă și a adoptat o nouă strategie. Astfel, contactat telefonic, avocatul Cătălin Dancu ne-a declarat că va contesta la CEDO mandatul. Proaspăt întors din Israel, Cătălin Dancu a declarat pentru EVZ că ”fostul parton de la Realitatea va deschide un proces la CEDO și în funcție de răspunsul de acolo va decide strategia pe care o va demara în România”, a spus avocatul Dancu. Pe de altă parte, avocatul Florin Cojocaru a trimis o scrisoare prin care susține că Elan Schwartzenberg a declarat într-un email adresat EVZ că ”abordarea situației judiciare care mă privește urmărește remediile conferite de procedurile penale, cu obiectivitate și fără nicio încărcătură de ordin personal, remedii care nădăjduiesc că vor conduce la înlăturarea efectelor mandatului de arestare preventivă, emis și mentinut cu nerespectarea exigențelor legale, în opinia mea”. Elan Schwartzenberg a fost dat în urmărire generală în dosarul în care este judecat fostul primar al Constanței, Radu Mazăre. Acesta a fost acuzat că a construit mai mult imobile cu destinația de case sociale fără a plăti taxe și că ar fi a preluat în mod fraudulos terenul de la Primăria Constanța.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: