Elan Schwartzenberg nu are motive de îngrijorare, asta pentru că la începutul acestei luni, a intervenit termenul de prescripție specială. Mai mult decât atât, contestația depusă de procurorul Direcției Naționale Anticorupție a fost retrasă, în momentul în care s-a discutat revocarea mandatului de arestare.

"Constată competentă legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 220/P/2016 emis de DNA – Secția de Combatere a Infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, privind pe inculpatul Schwartzenberg Emilian, a administrării mijloacelor de probă, cu excepția celor excluse prin încheierea pronunțată de judecătorul de cameră preliminară la 23 aprilie 2019 și a efectuării actelor de urmărire penală" este o parte din minuta Tribunalului București.

Elan Schwartzenberg a ajuns în fața instanței la începutul anului 2018, fiind acuzat de procurorii DNA de dare de mită. Acesta a fost acuzat că l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Avraham Morgenstern să-i dea mită lui Radu Mazare 175.000 de euro, pentru câștigarea unui contract de construire a unui campus social din Constanța.