Steaua s-a întors în genunchi din Serbia, acolo unde, miercuri seară, a pierdut calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor.

Campioana din Liga I a fost învinsă în returul turului trei preliminar, de Partizan, scor 2-4, și a irosit pentru al doilea an consecutiv șansa de a evolua în grupele celei mai importante competiții intercluburi.

Papp și-a îngropat echipa

Echipa lui Rădoi a surprins în prima repriză, la finalul căreia a condus cu 2-1. Însă, actul secund a fost un dezastru. Rămași fără Fernando Varela, eliminat, „roș-albaștrii” au încasat trei goluri, spre deliciul fanaticilor fani din tribune.

Principalul vinovat pentru înfrângere este Paul Papp. Fundașul a prins o zi mizerabilă, a gafat la toate golurile reușite de gazde, ba chiar și la faza în care Varela a faultat și a primit „roșu”. La final, fundașul, care făcuse un meci foarte prost și în returul cu Trencin (scor 2-3), și-a pus cenușă în cap. „Este vina mea! Eu am ratat calificarea, dar oricine greşeşte”, a spus Papp.


Steaua a jucat de șapte ori în grupele Ligii Campionilor, dar nu s-a calificat în fazele eliminatorii


Eșecul de la Belgrad va atârna greu și în CV-ul lui Mirel Rădoi, antrenor care a debutat pe banca tehnică a Stelei, în acest sezon. Finul lui Gigi Becali a ratat cel mai mare obiectiv: calificarea în grupele Ligii Campionilor. Pagubele sunt însemnate, pentru că „militarii” au ratat obținerea a aproximativ 15 milioane de euro.

Fără o primă consistentă

Ei mai pot drege busuiocul în grupele Ligii Europa, o competiție cu mult mai mică anvergură decât LC. Astăzi, Steaua, cap de serie, va afla cu cine va juca în play-off. Pierderea e considerabilă și în planul imaginii. Fanii s-au îndepărtat de echipă, iar semnele nu arată că „roș-albaștrii” vor evolua „cu casa închisă” prea curând. Altfel, jucătorii au ratat câte o primă de 120.000 de euro „de căciulă”, pe care ar fi luat-o în cazul în care evoluau în competiția bogaților

Nu mai investește nimic

Gigi Becali (foto) a anunțat deja că Steaua va trebui să se descurce cu lotul pe care îl are în prezent. Patronul „roș-albaștrilor” nu mai este dispus să investească la fel de mult cum o făcea în trecut și nu vrea să riște banii familiei.


FOTO: Gigi Becali„Trebuie să dai milioane de euro”

„Să nu creadă cei care vorbesc despre Steaua că eu sunt obligat să arunc banii mei în foc. Eu fac ce pot şi doar atât pot să fac. Am văzut că toată lumea spune că avem probleme în defensivă și am văzut și eu asta. Ca să faci echipă bună, trebuie să dai milioane de euro, iar eu nu vreau să risc situaţia familiei mele”, a afirmat Becali.