Evenimentul Zilei > Actualitate > Educatoarea „morții” va fi executată. A otrăvit 25 de copii. Povestea care a șocat lumea
Educatoarea „morții” va fi executată. A otrăvit 25 de copii. Povestea care a șocat lumea

Educatoarea „morții” va fi executată. A otrăvit 25 de copii. Povestea care a șocat lumea

O educatoare din China a fost condamnată la moarte pentru că a otrăvit 25 de copii de grădiniţă, dintre care unul a murit, a anunţat justiţia, potrivit AFP.

O instanţă din Jiaozuo, un oraş din provincia centrală Henan, a găsit-o marţi pe educatoarea Wang Yun vinovată pentru introducerea de nitrit de sodiu într-un terci servit elevilor unei colege pe care voia să se răzbune. Fapta a avut loc în martie 2019.

CITEȘTE ȘI Uluitor! Sume uriașe de bani negri, scoase din țară. Poliția face zeci de percheziții

CITEȘTE ȘI Atenție, acești bani dispar! Definitiv. Uniunea Europeană a luat decizia

Nitritul de sodiu este un produs chimic utilizat în special pentru conservarea cărnii, dar care în doze mari poate fi toxic.

Potrivit instanţei, Wang ştia că produsul este nociv, însă a decis totuşi să otrăvească copiii „indiferent de consecinţe”.

CITEȘTE ȘI Ce dramă pentru Simona Halep! La Roland Garros e şocul turneului. „Ceva personal”

Educatoarea nu era însă la prima sa tentativă de acest fel, a precizat instanţa, care a descoperit că femeia încercase să-şi otrăvească şi soţul în 2017 în urma unei dispute conjugale.

Educatoare din România, acuzată că își sedează elevii

O situație revoltătoare a fost semnalată de mama unei fetițe de 2 ani și 3 luni. O educatoare de la creșa din orașul Bumbești-Jiu este acuzată că își sedează copii.

CITEȘTE ȘI Hong Kong, călcat pe gât de ziua Chinei. Măsura extremă a Beijingului

Mama fetiței și-a dat seama că ceva nu este în regulă când a observat că fetița ei avea stări de somnolență inexplicabile, chiar dacă la creșă dormea ore bune. O angajată a creșei i-a dezvăluit mamei că educatoarele obișnuiesc să le dea micuților un sirop care să-i adoarmă. Romergan – siropul în cauză se eliberează în schimb numai pe bază de rețetă medicală și este folosit ca sedativ.

CITEȘTE ȘI Ultima bombă a clanurilor interlope! Au făcut-o de faţă cu oamenii legii. Nicio jenă

Mama fetiței a depus o plângere împotriva a două educatoare și a mers cu fata la analize.