Irina Suhanova este educatoarea în vârstă de 51 de ani care a fost arestată pentru crimă, fiind acuzată că omorât un bebeluș de numai un an în orașul ucrainean Zaporojie.

În apărarea sa, educatoarea a susținut că a încercat doar să o potolească din plâns pe Alesia, dar imaginile surprinse pe camerele de supravheghere din creșă susțin contrariul. Secvențele video demontrează faptul că Irina Suhanova îi pune fetiței perna pe față, vreme de 20 de secunde, după care iese din cadru, femeia susţinând că a dus-o pe micuţă la culcare.

Potrivit autorităților din Ucraina, bebelușul a murit sufocat cu propria vomă. Anchetatorii au decis ca educatoarea în vârstă de 51 de ani să fie arestată de poliţiştiii din Zaporojie. Incidentul s-a petrecut în data de 29 mai. Însă, avocatul părinților a dezvăluit că educatoarea ar fi încercat să ascundă probele care o incriminau înainte de sosirea anchetatorilor, ea ascunzând perna şi scoţând de pe hard-disk înregistrările realizate de camere.

„Soția mea s-a întors acasă în jurul orei 10 dimineața și deodată am primit un telefon în care ni s-a spus `Copilul dumneavoastă nu mai respiră`. Apoi, părinții micuței au fugit spre creșă și au efectuat respirația artificială pentru Alesia, dar în zadar. „Vă puteți imagina care a fost imaginea? Nu pot să cred că s-a întâmplat acest lucru. Nu-mi pot găsi cuvintele. Aș fi vrut să-i fac același lucru educatoarei, să iau perna și să… Nu pot spune decât acest lucru”, a mai mărturisit tatăl fetiței.

VIDEO AICI (Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional)

„Am vrut doar să protejez copilul cu acea pernă… să nu cadă, să nu se rănească la gât. Am vrut doar să protejez copilul, nimic mai mult”, a susținut Irina Suhanova. După mai multe investigații, autoritățile au descoperit că acea creșă funcționa în mod ilegal.

„Educatoarea a dezbărcat copilul și a încercat să ascundă urmele crimei”, a mai spus avocatul familiei bebelușului. (FOTO: CCCTV/Teymur Mamedov/DailyMail)