Evenimentul Zilei > Actualitate > Uluitor! Sume uriașe de bani negri, scoase din țară. Poliția face zeci de percheziții
Uluitor! Sume uriașe de bani negri, scoase din țară. Poliția face zeci de percheziții

Uluitor! Sume uriașe de bani negri, scoase din țară. Poliția face zeci de percheziții

Zeci de perchziții au loc în București și în cinci județe. Polițiștii au descoprit o filieră prin care o sumă mare de bani negri a fost transferată în Turcia.

Aproximativ 100 de  polițiști  ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pun  în aplicare 28 de mandate de percheziție.

Oamenii legii urmează să aducă, marți, la audieri mai multe persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor  de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Din primele informații reiese că sunt vizați administratorii unor firme care activează în domeniul construcțiilor.

Aceștia au folosit, ca paravan, firme fantomă prin intermdiul cărora au realizat un circuit financiar, de achiziții și construcții fictive, de pe urma căruia au obținut sume importante de bani pe care l-au transferat în străinătate.

Din primele informații furnizate de Poliția Capitalei reise că polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminaliții Economice – Sector 5 pun în aplicare 28 mandate de percheziție domiciliară în  municipiului București și în județele Ilfov, Giurgiu, Buzău, Dâmbovița și Ialomița.

Este vorba despre un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Cei vizați sunt cercetați  pentru evaziune fiscală și spălare a banilor.

 

Cercetările effectuate în acest caz a scos la iveală o adevărată caracatiță prin care bani negrii au fost scoși din țară.

Mai exact, în cursul anului 2016, administratorii unor  firme ce activează,  în principal, în domeniul construcțiilor și materialelor de construcție, ar fi înregistrat  în contabilitate achiziții de bunuri și servicii în valoare de aproximativ 4.100.000 lei de la firme cu comportament de tip ,,fantoma,,.

 

Totodată, susțin oamenii legii,  persoanele bănuite  ar  fi transferat suma de aproximativ 4.500.000 lei din contul firmelor cu comportament tip ,,fantoma,, în contul unor firme din Turcia.

 

Prejudiciul estimate de autorități este  de aproximativ 1.200.000 lei reprezentând T.V.A. și impozit pe profit,  iar suma supusă procesului de spălare a banilor este de aproximativ 4.500.000 lei.

 

Acțiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de suportul polițiștilor din cadrul Inspectoratelor de Poliție  din Județele Ialomița, Giurgiu, Dâmbovița și Buzău.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: