Lotul României pentru Euro 2024. Iordănescu a renunțat la doi fotbaliști

Lotul României pentru Euro 2024. Iordănescu a renunțat la doi fotbaliști Edi Iordănescu. Sursa foto: UEFA

Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale a României, a anunțat lotul final pentru Euro 2024. Competiția se desfășoară în Germania și va începe peste câteva zile, pe 14 iunie.

Selecționerul României a renunțat la doi jucători de pe lista lotului extins, după cele două meciuri de pregătire. România a remizat cu Bulgaria și cu Liechtenstein (0-0), înainte de debutul la Campionatul European.

Edi Iordănescu a stabilit lotul final

Echipa României va debuta la Euro 2024 pe 17 iunie, împotriva Ucrainei, la Munchen. Edi Iordănescu a stabilit cu ce jucători va face deplasarea în Germania, pentru campionat. El a renunțat la portarul Răzvan Sava, fotbalistul CFR Cluj, şi la mijlocaşul Constantin Grameni de la Farul Constanța.

„Le mulţumesc în mod deosebit lui Răzvan Sava şi Constantin Grameni, jucători care au fost alături de noi în aceste zile şi care au acceptat să renunţe din puţinele zile de vacanţă pentru a profita de oportunitatea unui cantonament al României în pregătirea EURO 2024”, a declarat Edi Iordănescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Selecționerul le-a mulțumit celor doi jucători și i-a încurajat spunând că rămân în vederile sale pentru alte convocări. El i-a îndemnat să continue să evoluleze la același nivel la care au făcut-o și până acum.

„Dar sunt convins că această şansă le va fi de mare ajutor iar convocările ulterioare, pe care trebuie să le câştige evidenţiindu-se aşa cum au făcut-o în ultima perioadă, îi vor găsi deja integraţi în familia echipei naţionale, în urma acestei acţiuni. Închei cu un mesaj scurt pe care îl simt cu toată inima: fiţi alături de România până la final, vom da totul până la final!”, a mai spus Iordănescu.

Lotul României pentru Euro 2024

Selecționerul Edi Iordănescu a stabilit lista de jucători cu care va face deplasarea în Germania, la Campionatul European. România va fi reprezentată de următorii fotbaliști:

  • Potari: Florin Niță (Gaziantep, Turcia), Horaţiu Moldovan (Atletico Madrid, Spania), Ştefan Târnovanu (FCSB);
  • Fundași: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano, Spania), Vasile Mogoș (CFR Cluj), Radu Drăgușin (Tottenham, Anglia), Bogdan Racovițan (Rakow, Polonia), Adrian Rus (Pafos, Cipru), Ionuţ Nedelcearu (Palermo, Italia), Andrei Burcă (Al-Okhdood, Arabia Saudită), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova);
  • Mijlocași; Deian Sorescu (Gaziantep, Turcia), Marius Marin (Pisa, Italia), Alexandru Cicâldău (Konyaspor, Turcia), Răzvan Marin (Empoli, Italia), Nicolae Stanciu (Damac, Arabia Saudită), Adrian Şut (FCSB), Darius Olaru (FCSB), Dennis Man (Parma, Italia), Valentin Mihăilă (Parma, Italia), Ianis Hagi (Deportivo Alaves, Spania), Florinel Coman (FCSB;
  • Atacanți: Denis Drăguș (Gaziantep, Turcia), George Pușcaș (Bari, Italia), Denis Alibec (Muaither, Qatar), Daniel Bîrligea (CFR Cluj).

Echipa lui Edi Iordănescu debutează cu Ucraina

Campionatul European deFotbal din Germania va debuta pe 14 iunie, cu primul meci al grupelor. Competiția se va încheia o lună mai târziu, pe 14 iulie, cu finala. România, condusă de Edi Iordănescu, va avea primul meci din grupe, pe 17 iunie.

Prima adversară, la Euro 2024, conform programului competițional va fi Ucraina, meciul urmând să se joace la Munchen. Urmează cea de-a doua partidă, cu Belgia, la Koln, pe 22 iunie. Iar în ultimul joc, echipa lui Edi Iordănescu se va confrunta cu Slovacia, la Frankfurt.

Pentru simpla calificare în această fază competițională, România și-a asigurat un bonus financiar de 9,25 milioane de euro, din partea UEFA. Victoriile în grupe vor fi premiate cu câte un milion de euro, iar rezultatele de egalitate cu câte 500.000 de euro.