Ministrul Cătălin Drulă acuză că este vorba despre “o acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș. Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii.”

Bode și-a cumpărat liniștea în schimbul tăcerii

Economistul Adrian Câciu susține că fostul ministru al Transporturilor, Lucian Bode, împreună cu guvernarea anului 2020 a acordat o creștere de 18% la salariile angajaților, în schimbul tăcerii privind licitația de achiziție de rame de metrou.

“Bode și conducerea din 2020 a Metrorex și-au cumpărat liniștea acordând o creștere de 18% a salariilor angajaților companiei în schimbul tăcerii referitoare la licitația privind achiziția de rame de metrou de la firma Alstom, dar și pentru creșterea pretențiilor de despăgubire pentru mentenanță ale aceleiași companii Alstom (abonată la contractele cu Metrorex) la contractele anterioare cu cateva zeci de milioane euro.

Așa ca, după ce îl arestați pe Hoffa de București, arestati-i pe toți care i-au cumparat tăcerea și anchetați de ce a fost nevoie sa fie cumpărată tăcerea.

Aceste șmecherii trebuie să înceteze. Metroul este un mijloc de transport de interes public. Nu poate fi blocat. La fel, toate mafiile desființate. 

Pentru Cîțu doar o recomandare: sa citească ce are pe masă. Va găsi informări referitoare la activitatea ministrului Bode și Metrorex.

După aceea sper sa nu mai politizeze subiectul că s-ar putea să se ardă!”, a transmis economistul Adrian Câciu. 

Dispar spațiile comerciale de la metrou

Reamintim că Metrorex a notificat firma care administrează spaţiile comerciale să fie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou până la data de 2 aprilie.

Potrivit ziare.com, sindicatul controlat de liderul Ion Rădoi, în funcție de peste 20 de ani, deține în proporție de 100% firma Sindomet Servcom SRL, care a avut contracte cu Metrorex pentru spațiile comerciale și pentru spațiile de publicitate.

Într-un comunicat de presă, Metrorex precizează că a luat această măsură deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

Metrorex precizează că aceste spații comerciale „periclitează securitatea persoanelor”.