

Problema pornește de la faptul că 90% din salata pe care o consumă americanii iarna este produsă pe câmpurile din Yuma, statul Arizona.
Analistul senior Jaydee Hansen de la Centrul pentru Siguranța Alimentelor al FSDA spune că „salata în sine este infectată, apoi ea este împachetată în pungi de plastic și (…) dacă nu este ținută la rece, bacteriile se înmulțesc”.
El atrage atenția, însă, că și celelalte verdețuri produse în Arizona ar putea fi contaminate, „pentru că pot fi transportate cu aceleași camioane în care s-a pus și salata”. 60 de persoane au fost internate în SUA după ce au consumat salată infestată, cele mai multe dintre ele fiind femei. „Prietenii mei bărbați nu mănâncă salată, dar amicele mele și fiice lor da”, a explicat Jaydee Hansen, pentru DailyMail.
El spune că adevărata sursă a infecției este solul în care a fost plantată respectiva salară și că, din păcate, recolta din Yuma va fi compromisă ani buni de acum încolo.