Evenimentul Zilei > Horoscop > Eclipsa de Lună vestește vremuri noi. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Eclipsa de Lună vestește vremuri noi. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Eclipsa de Lună vestește vremuri noi. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

De obicei eşti direct şi chiar cinic. În weekend ai înclinaţia să fabulezi inutil şi să înfloreşti lucrurile. Revino la datele de bază, lasă imaginaţia pe altă dată, sunt chestiuni serioase!

28,29 noiembrie

 

Eclipsa de Lună vestește vremuri noi. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 28 noiembrie s-au născut Stefan Zweig, Claude Levi-Strauss, Friedrich Engels, Alberto Moravia, Mariana Nicolesco, Colea Răutu, Cornel Regman, Jean Bart, Traian T. Coşovei, Corneliu Vadim Tudor. Pe 29 noiembrie s-au născut Jacques Chirac, Berry Gordy, Gaetano Donizetti, John Fleming, N.D.Cocea, Flavia Buref, Liviu Tudan, Mihai Mereuţă, Ramona Bădescu.

Nimic important în calendarul creştin-ortodox, nişte sfinţi de pază în infinit, sâmbătă Ştefan cel Nou şi Irinarh, iar duminică Paramon, Filumen şi Pitirun, dar în „Kalendar” începea o perioadă foarte importantă în viaţa dacilor!

Am mai spus-o şi o s-o repet mereu, repetiţia este mama învăţăturii. Şi învăţătura asta nu cred că v-a mai repetat-o cineva, era interzis din motive dogmatice să dezvolţi istoria geto-dacilor şi mai ales să faci legături, conexiuni cu religia creştină. Ba cred că şi astăzi este, aceiaşi conspiraţie a răului! Este o zi de sărbătoare adăugată celor trei zile tradiţionale de serbare a Anului Nou dacic.

Acum mii de ani, în ziua care corespundea zilei de 28 noiembrie dacii împărţeau ziua în trei, după modelul egiptean adus de Zamolxe. Nu, nu se mai ştie cum se numeau părţile zilei, nu se mai ştie calendarul dacic şi denumirea constelaţiilor. Nu vă luaţi după cine ştie ce fabulaţii – s-a uitat şi gata! Dar poate, câţiva, ne mai aducem aminte, de unele, de altele!

Vedeţi, există un aliaj puternic între credinţele dacilor şi creştinism. Se numeşte Legea Veche, Tradiţia.

Se ştie că ceva important se întâmpla în ziua de 28 noiembrie! Dar ce? Rugăciuni colective pe platoul Bucegilor? Ridicol şi comic în acelaşi timp… sau reclamă turistică!

Valea Prahovei nu a avut nicio importanţă în antichitate! Ia spuneţi-mi, câte dave şi castre romane sunt pe Valea Prahovei?

Această vale de bogătani şi fiţoşi a devenit importantă şi s-au făcut lucrări de drumuri şi construcţii moderne după stabilirea Castelului Regal Peleş la Sinaia. Deci, foarte recent, de vreo sută de ani, numai!

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE