Formația de hochei acuzată că a jucat cu stema Transilvaniei pe piept nu este echipa națională, conform Federației Române. 

O selecționată înscrisă sub numele de „Team Romania U13” a câștigat o grupă a celui mai important turneu de copii din lume „Pee-Wee Quebec”. Reprezentanți ai Federației Române au declarat că nu există națională a României sub 16 ani și că echipa care a participat la turneu este una sponsorizată de „Fundația Țiriac”.

Cu toate acestea, turneul Pee-Wee câștigat de tinerii hocheiști are o tradiție importantă de 60 de ani. Acest eveniment a adunat la start peste 100 de echipe din mai bine de 20 de țări. 

Turneul a avut cinci grupe, România a fost repartizată în grupa „Int-B”, alături de echipe din Canada, Marea Britanie, Franța, Italia, Ungaria, Lituania, Australia și Mexic. 

Hocheiștii selectați de antrenorii Laszlo Kovacs și Rajmond Fulop de la Corona Brașov, echipe harghitene afiliate Academiei Secuiești, Olimpia Ploiești, Steaua București și Triumf București au avut o prestație excelentă și au obținut 5 victorii din 5 posibile.

Federația Română de Hochei a precizat că nu a avut nicio contribuție în deplasarea peste ocean a sportivilor și că echipa care a mers la acest turneu nu a reprezentat o „naţională”.

„Nu este reprezentativă României! Am aflat şi eu astăzi despre acest lucru. Am convocat Biroul Federal pentru a lua o hotărâre vizavi de tot ce s-a întâmplat. În orice caz, e clar că nu sunt trimişi de noi! Federaţia nu are nicio implicare, n-a cheltuit niciun leu, absolut nimic! Nici nu ştiam… Sunt o selecţionată din Braşov şi din Academia de la Miercurea Ciuc, din ce am aflat şi eu.”a comentat Alexandru Hălăluca, președintele Federației Române de Hochei pe Gheață, pentru Pro Sport.