Evenimentul Zilei > Actualitate > Ecaterina Andronescu: „Vom deschide universitate de stat la Brăila”
Ecaterina Andronescu: „Vom deschide universitate de stat la Brăila”

Ecaterina Andronescu: „Vom deschide universitate de stat la Brăila”

Fostul ministru al Educației care este și președintele Senatului Universității Politehnica București a declarat că din anul universitar următor va funcționa la Brăila o Politehnică mai nouă și mai mică. Decizia vne ca urmare a rezultatelor obținute de elevii din județ la examenele naționale din ultimii ani.

"Brăila merită o universitate de stat şi vă asigur că anul universitar următor, pentru că acum se află dosarul în evaluare la ARACIS, Brăila va avea o Politehnică mai nouă şi mai mică, pentru că oraşul Brăila merită, prin personalităţile pe care le-a dat în toate domeniile. În muzică, în sport, în toate domeniile, ca să nu mai vorbesc despre dimensiunea scriitorilor pe care Brăila i-a dat, despre ce au făcut ei pentru Romania. Merită ca şi noi, astăzi, să ne străduim ca Brăila să aibă ceea ce merită, o universitate cu prisosinţă, dar sigur Brăila merită mai mult", a declarat Andronescu, citată de Agerpres.

Ecaterina Andronescu, care este şi preşedintele Senatului Universităţii Politehnica Bucureşti (și președinte al al Comisiei de Învățământ din Senatul României) a spus că Senatul şi-a dat acordul înfiinţării unei filiale la Brăila, care va cuprinde trei din ele 15 facultăţi pe care le are Universitatea.

"Politehnica are 15 facultăţi. Nu putem să venim cu 15 facultăţi, dar vom veni cu câteva programe de studii care sunt potrivite cu resursele judeţului Brăila. Vom veni cu un program de studii pe prelucrarea şi securitatea produselor alimentare, unul pe tehnologia informaţiei şi calculatoare şi unul pe antreprenoriat, ingineria şi managementul afacerilor. Le trecem prin procedura de evaluare cerută de lege şi, dacă ARACIS va spune OK, vom veni aici cu resursele necesare", a completat Andronescu.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: