Andronescu pune biciul pe profesori: încep inspecţiile în şcoli. VEZI ce soluţii are pentru elevii care nu au luat Bac-ul

Andronescu pune biciul pe profesori: încep inspecţiile în şcoli. VEZI ce soluţii are pentru elevii care nu au luat Bac-ul

Ministrul Educaţieia anunţat primele măsuri pe care le va lua ca urmare a mediilor mici obţinute la Evaluarea naţională de absolvenţii claselor a VIII-a şi a prezentat soluţiile pentru cei care nu au luat Bac-ul.

Ecaterina Andronescu a anunţat astăzi că 34% dintre elevii care au susţinut Evaluarea naţională nu au reuşit să obţină nici măcar media 5. Probleme mari la sate Ministrul a spus că situaţia este îngrijorătoare, dat fiind faptul că notele mari sunt foarte puţine. "Nivelul pregătirii s-a deplasat către rezultate mediocre", a spus ministrul, precizând că acest lucru reflectă "un mare deficit de cunoaştere", deficit cu care elevii intră în ciclul liceal. Situaţia este îngrijorătoare la nivel naţional, însă problemele sunt mai mari în mediul rural, unde mediile obţinute de elevii care au dat Evaluarea naţională sunt foarte mici.  Ministrul a anunţat care sunt primele măsuri pe care le va lua pentru remedierea situaţiei:

  1. O analiză a probelor de examen, pentru adecvarea lor la programe şi la nivelul elevilor
  2. Identificarea greşelilor frecvente pe care le fac elevii şi măsuri pentru remedierea acestora
  3. Inspecţiile Ministerului Educaţiei în şcoli, pentru a se asigura că procesul de predare este unul corect
  4. Formarea continuă a cadrelor didactice
  5. Organizarea unei simulări a examenelor naţionale

Ministrul Educaţiei s-a referit şi la situaţia elevilor care nu au reuşit să ia examenul de Bacalaureat şi a spus că se impun următoarele măsuri:

  1. Crearea unei reţele de şcoli postliceale, în care accesul nu este condiţionat de diploma de Bacalaureat
  2. Calificarea tinerilor la locul de muncă
  3. Convingerea unor angajatori să nu "insiste" pe diploma de Bacalaureat
  4. Organizarea unor cursuri de pregătire pentru sesiunea din toamnă, pentru care profesorii să fie chemaţi la şcoală în timpul concediului. "Se pregăteşte o formulă de plată pentru aceste cursuri", a precizat ministrul.

În privinţa modificării examenului de Bacalaureat, Andronescu a arătat că e nevoie de dialog cu toate structurile implicate pentru a se lua o astfel de decizie. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • REZULTATE BACALAUREAT 2012. S-au publicat rezultatele oficiale. Promovare la nivel naţional: 43,04%