Evenimentul Zilei > Actualitate > Ea este PRIMA saudită la volanul unei maşini de Formula 1. Imaginile care au scris ISTORIE – Galerie Foto INCREDIBILĂ
Ea este PRIMA saudită la volanul unei maşini de Formula 1. Imaginile care au scris ISTORIE – Galerie Foto INCREDIBILĂ

Ea este PRIMA saudită la volanul unei maşini de Formula 1. Imaginile care au scris ISTORIE – Galerie Foto INCREDIBILĂ

Aseel Al-Hamad, o tânără din Arabia Saudită, a sărbătorit pista unui circuit de Formula 1 dreptul de a şofa, acordat pentru prima oară în istorie femeilor din ţara sa.

Într-un monopost al celor de la Renault, ea a făcut un tur al circuitului de lângă Marsilia pe care s-a desfăşurat marele premiu al Franţei. Concret, mașina  este cea în care finlandezul Kimi Raikkonen a câştigat, în 2012, cursa de la Abu Dhabi, scrie Digi24. 

Specialul moment a făcut parte din parada organizată pentru a sărbători întoarcerea curselor de Formula 1 în Franţa, după o absenţă de 10 ani. Aseel Al-Hamad, femeie de afaceri saudită: „E minunat, e minunat mai ales să văd atâţia oameni, pentru că este o zi mare.

Sper să inspir oameni din toată lumea, să arăt că nimic nu e imposibil. Aşa că pot visa imposibilul, pentru că da, noi, femeile saudite putem nu doar să conducem, dar să conducem o maşină de Formula 1 la Marele Premiu al Franţei”, a spus ea.