E oficial: dictatura vaccinaților începe la 1 august. „O mermeleală specific românească‟. VIDEO

E oficial: dictatura vaccinaților începe la 1 august. „O mermeleală specific românească‟. VIDEO

Nevaccinaţii au accesul interzis în foarte multe locuri, prevede un document aflat pe masa guvernului. Deşi public se anunță în extaz noi măsuri de relaxare a restricţiilor de la 1 august, Guvernul pregăteşte o serie de interdicţii pentru cei nevaccinaţi, pe modelul adoptat de Franţa şi Grecia. În arena EVZ Play unde Mirel Curea, Robert Turcescu și Mirel Palada au analizat cât de aproape e România de o nouă dictatură.

Documentul include multe măsuri curioase, de exemplu liberul acces la concerte cu condiția prezentării unor documente, dar participarea la mitinguri se va face cu maximum 500 de persoane. Referitor la această dublă măsură, Mirel Curea a punctat: „În stradă ies câți oameni vor. Când sunt mulți ies cât vrea SRI-ul‟.

Ai noștri sunt mai torționari decât ăia din Anglia sau Franța‟

Sociologul Mirel Palada a interpretat contextul: „E maniera cea mai șulfăreață prin care se instituie dictatura sanitară sub pretextul nobilei griji față de om. Ei instituie măsuri din ce în ce mai puternic autoritariene. Nu se întâmplă doar în România. Vedem această strângere a șurubului, la concerte aveți voie, dar la mitinguri să nu cumva să veniți să faceți scandal. E mermeleala specific românească, e o dictatură mermelită. Nu sunt în stare să copieze actele pe care guvernatorii europeni le trimit să fie impuse în guverne. Ca în anii '50, românii erau mai entuziaști în torționarismul lor decât sovieticii. Ai noștri acum sunt mai torționari decât ăia din Anglia sau Franța‟.

„Ne împart ca societate în vaccinați și nevaccinați. Nu pot să cred că suntem pe mâna unor tâmpiți. Această hotărâre cu antetul Guvernului conține foarte multe chestii discutabile. Congresul PNL nu poate să aibă loc. La Untold, 75.000 de oameni, vă dați seama, îți ia două zile și două nopți să verifici pe bune‟, a conchis moderatorul Robert Turcescu.

„E ca în <Ferma Animalelor (n.r.- romanul lui Orwell)>, unii sunt mai egali decât alții. Sunt foarte mulți bani la mijloc. Trăim într-o logică distopică tot mai bine definită și e doar începutul‟, a nuanțat Mirel Palada.

Ne puteți urmări și pe Google News