„Ce se schimbă din acest weekend: purtatul măștii nu va mai fi obligatoriu în aer liber, cu excepția zonelor aglomerate (stații de autobuz, piețe, târguri); se elimină carantina de noapte; programul magazinelor revine la normal.

Nunțile, botezurile și mesele festive se pot organiza în exterior cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu maximum 50 de persoane. Dacă vin doar persoane vaccinate și organizatorul garantează acest lucru, atunci se renunță la restricționarea numărului de participanți. În sălile de sport se aplică aceeași regulă: numărul de participanți e restricționat, dar dacă managerul garantează că toate persoanele sunt vaccinate, atunci numărul poate să crească.

Încă nu putem spune că revenim la viața obișnuită, însă facem pași importanți spre acest obiectiv. Vă îndemn ca de fiecare dată să fiți responsabili și să vă vaccinați!”, a scris  pe pagina sa de Facebook, Andrei Baciu.

Din 15 mai se ridică mai multe restricții

„Aşadar, ne pregătim de relaxare. Vrem să avem un calendar care nu expune pericolului revenirii pandemiei. Prima etapă de relaxare va fi chiar acum, pe 15 mai. Din 15 mai se elimină portul măştii în exterior. Rămân excepţiile pieţele, târgurile sau staţiile de transport public. masca va rămâne obligatorie în interior şi în mijloacele de transport.

Eliminarea restricţiilor de circulaţie noaptea şi simultan se elimină orice restricţii asupra agenţilor comerciali. Magazinele vor reveni la programul normal. Tot din acest week-end, activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% dintre locuri ocupate”, a anunțat, joi, șeful statului Klaus Iohannis.

De la 1 iunie se vor putea organiza nunţi, botezuri şi mese festive în exterior cu 70 de persoane, dar şi în interior, însă cu doar 50 de persoane. Se va putea renunţa la limitarea numărului de persoane abia de la 1 iulie şi doar dacă organizatorul de nunţi sau botezuri garantează că toţi participanţii sunt vaccinaţi.   Președintele Klaus Iohannis a precizat că şi 1 august va veni cu noi relaxări, în funcţie de rezultate.