Evenimentul Zilei > Monden > După Michael Jackson cu NeverLand, actrița Dolly Parton a creat Dollywood, un loc de distracție incredibil
După Michael Jackson cu NeverLand, actrița Dolly Parton a creat Dollywood, un loc de distracție incredibil

După Michael Jackson cu NeverLand, actrița Dolly Parton a creat Dollywood, un loc de distracție incredibil

„Când eram o fetiță care creștea în Great Smoky Mountains, mă gândeam mereu că acesta este un loc pe care oameni din întreaga lume ar dori să-l viziteze", a declarat Dolly Parton.

„Încă de când am deschis Dollywood în 1986, oamenii ne-au spus cât de special este acest loc datorită oamenilor prietenoși și a munților frumoși cu care ne-a binecuvântat Dumnezeu. Ne asigurăm să luăm toată această frumusețe care ne înconjoară și să o aducem chiar în mijlocul parcului. Suntem cu adevărat înconjurați – de jur împrejur – de Smokies!”, spune Dolly Parton despre parcul fabulos care-i poartă numele.

În 2019, Dollywood a devenit câștigătorul inaugural pentru cea mai bună experiență a oaspeților dintre toate parcurile tematice din lume.

Întinzându-se pe 65 de hectare la poalele munților Great Smoky Mountains, parcul Dollywood oferă peste 50 de atracții, printre care Lightning Rod, montagne russe din lemn Thunderhead, thrillerul din oțel Mystery Mine, FireChaser Express, care se lansează înainte și înapoi, și Wild Eagle, primul montagne russe cu aripi din țară.

Și datorită lui Dolly Parton, divertismentul de la Dollywood este recunoscut la nivel mondial, primind mai multe premii decât orice alt parc tematic pentru evenimentele live, care prezintă muzică country, bluegrass, gospel sudist, rock ‘n’ roll clasic și muzică Appalachiană.

Recent, Dollywood a fost clasat pe locul 8 în topul parcurilor tematice din lume și pe locul 1  în SUA, pe baza recenziilor călătorilor de către utilizatorii TripAdvisor. Demonstrațiile zilnice realizate de peste o duzină de maeștri meșteșugari oferă o privire asupra măiestriei artistice autentice a patrimoniului bogat al zonei. Pe lângă mâncarea apetisantă, în stil sudic, oferită în tot parcul, Dollywood găzduiește câteva dintre cele mai mari festivaluri din sudul țării, cu grupuri și concerte speciale. Parcul funcționează de la mijlocul lunii martie până în ianuarie.

Adiacent parcului tematic Dollywood, parcul acvatic Dollywood’s Splash Country, numit parcul acvatic America’s Must-See Waterpark, oferă o varietate de tobogane și atracții acvatice – de la ușoare la sălbatice precum și Mountain Waves, o piscină cu valuri de 25.000 de metri pătrați.

Dollywood’s DreamMore Resort and Spa este situat lângă parcul tematic Dollywood și Dollywood’s Splash Country. De pe proprietatea somptuoasă a complexului, oaspeții se pot bucura de priveliști spectaculoase la Great Smoky Mountains, împreună cu facilități premium, inclusiv un complex de piscine interioare și exterioare și grădini amenajate. De asemenea, oaspeții complexului pot beneficia de privilegii speciale în parcuri, inclusiv transport gratuit către ambele parcuri, acces în fața liniei de așteptare la Dollywood și multe altele. Un restaurant cu servicii complete în stil fermă și un salon și spa cu servicii complete se adaugă la ambianța unică a Dollywood’s DreamMore Resort and Spa. Având ca temă locul de întâlnire emblematic din sud, veranda din față, oaspeții sunt invitați să încetinească și să experimenteze tradițiile bogate ale întâlnirii cu familia.

Cabane în Munții Fumurii de la Dollywood

Mulțumită cabanelor Dollywood’s Smoky Mountain Cabins, oaspeții care vizitează Great Smoky Mountains pot sta la o aruncătură de băț de Dollywood și Dollywood’s Splash Country într-un refugiu luxos la marginea muntelui. Cazările variază de la spații pitorești pentru două persoane până la spații întinse cu 20 de locuri de cazare. Oaspeții au parte de priveliști superbe la munte, în timp ce unele cabane chiar au vedere spre populara zonă Craftsman’s Valley de la Dollywood.

Cabanele Smoky Mountain Cabins de la Dollywood oferă facilități căutate, inclusiv bucătării spațioase, șeminee cu gaz, săli de jocuri cu mese de biliard, căzi cu hidromasaj în aer liber, jacuzzi în interior, aparate electronice de ultimă generație și multe altele. Oaspeții cabanelor beneficiază de exclusivități, cum ar fi parcare gratuită preferențială la Dollywood și parcare gratuită la Dollywood’s Splash Country. În plus, turiștii pot achiziționa un abonament pentru durata șederii, care oferă intrare nelimitată la Dollywood pe toată durata șederii oaspetelui. Pe tot parcursul sezonului, sunt disponibile pentru achiziționare pachete speciale care includ intrarea la Dollywood.

Cum se ajunge la Dollywood

Dollywood este ascuns la poalele munților Pigeon Forge – un oraș pe care mulți oameni din afara regiunii East Tennessee nu-l recunosc după nume, cu atât mai puțin Europenii.

Cea mai apropiată opțiune este Aeroportul McGhee Tyson din Knoxville. Există cinci companii aeriene care deservesc Aeroportul McGhee Tyson: Allegiant, American Airlines, Delta, Frontier Airlines și United, și mai mult de 20 de orașe cu zboruri directe, multe dintre ele ffind hub-uri de legătură cu zoruri directe din Europa. Sper că v-am convins să puneți Dollywood pe lista dumneavoastră de locuri de vizitat atunci când ajungeți în Statele Unite, sau, de ce nu, chiar să-l faceți o destinație în sine. Este o excursie ușoară și, amintirile pe care le veți face merită efortul!

 

Liliana Levința