Evenimentul Zilei > Politica > După dezvăluirile EVZ, conducerea RATB a fost schimbată
După dezvăluirile EVZ, conducerea RATB a fost schimbată

După dezvăluirile EVZ, conducerea RATB a fost schimbată

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, marţi, revocarea membrilor din Consiliul de Administraţie al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB). Decizia vine după ce EVZ a relatat faptul că managementul RATB pune în pericol viața călătorilor, dar și a angajațiilor.

Ziarul Evenimentul Zilei a dezvăluit pe data de 15 aprilie faptul că mașinile circulă fără antipoluant, eliberând noxe periculoase pentru oameni, iar multe nu mai au frâne, susțin angajați RATB. Oficialii neagă acuzațiile.
 

În timp ce șefii Regiei Autonome de Transport București (RATB) susțin că toate mijloacele de transport circulă cu antipoluant pentru a reduce consumul de combustibil și noxele eliberate, au revizia la zi și sunt dezinfectate, angajații din subordine susțin contrariul. Trei dintre ei au dezvăluit, pentru EVZ, cum, zilnic, viața călătoriilor, cât și a lor este pusă în pericol cu girul conducerii Regiei, care nu ia măsuri pentru remedierea situației.

„Nu mai merg frânele”

Valer Ciobănescu, de la sindicatul șoferilor RATB, a povestit că sunt cazuri în care se acționează frânele și autobuzul încă mai merge. Motivul: sunt foarte uzate. „Este un pericol imens pentru călători și pentru noi. Mergea autobuzul, deși am acționat frâna. Nu este în regulă. Noi am sesizat că frânele sunt foarte uzate. Nu ne ia nimeni în seamă”, a dezvăluit acesta. În ceea ce privește tramvaiele, potrivit acestuia, 70% din parcul rulant este depășit, iar reparațiile se fac prin „cârpeli”.

După ce EVZ a dezvăluit situația gravă de la Regie, aleși generali ai declarat că vor cere schimbarea șefiilor Regiei și demararea unui control, iar ieri- membrii CA au fost revocați de către consilierii generali.

Consiliul de Administratie al RATB

Membri revocati
Tudorache  Gabriel
Florea Daniela
Radu Dumitru
Teodorescu Theodor Razvan Emil
Parvut  Ovidiu
Macovei Dorel

Membri propusi
Radu Dumitru
Dorem Macovei
Anca Alexandrescu
Claudiu Stefan Leonida Adam
Popescu Marin
Parvut Ovidiu

Citeste si:

+Situaţie fără precedent! Au dispărut 120 de milioane de euro de la RATB

+TUPEU pe bani publici. Uzina de tramvaie se PRĂBUȘEȘTE peste ei, DIRECTORII își TRAG SPORURI și PRIME nesimțite

EXCLUSIV. Călătorii din autobuzele și tramvaiele RATB sunt în PERICOL de MOARTE

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: