Evenimentul Zilei > Actualitate > După ce a scăpat miraculos de moarte, Christian Eriksen a revenit la Inter Milano. Revedere și cu românul Ionuț Radu. VIDEO
După ce a scăpat miraculos de moarte, Christian Eriksen a revenit la Inter Milano. Revedere și cu românul Ionuț Radu. VIDEO

După ce a scăpat miraculos de moarte, Christian Eriksen a revenit la Inter Milano. Revedere și cu românul Ionuț Radu. VIDEO

Christian Eriksen a mers la Milano, i-a vizitat pe coechipierii de la Inter, formație cu care se află sub contract până în 2024, și va continua investigațiile medicale.

Christian Eriksen (29 de ani) a trecut cu bine peste cea mai mare cumpănă a vieții. La Campionatul European disputat în această vară, mijlocașul danez a suferit un stop cardiac în timpul partidei pe care naționala țării sale, Danemarca, o disputa la Copenhaga cu Finlanda (scor 0-1). Eriksen a căzut la pământ și a fost salvat miraculos de medici. A fost unul dintre cele mai emoționante momente văzute vreodată în fotbal. 

Christian Eriksen s-a reîntâlnit cu coechipierii de la Inter Milano

Acum, fotbalistul este în refacere și a mers la Milano, pentru a se întâlnii cu colegii de la Inter și cu nou antrenor al formației, Simone Inzaghi. Un comunicat de presă redactat de cei de la Inter îl descrie pe Christian ca fiind într-o „stare psihofizică excelentă”.

Testele efectuate pentru a stabili evoluţia situaţiei după problema cardiacă suferită, la 12 iunie, care l-a obligat la o operaţie prin care i s-a implantat un defibrilator, au fost deja efectuate la Copenhaga.

„Eriksen va urma programul de recuperare propus de medicii danezi la Copenhaga, care vor coordona toate supravegherea clinică, ţinând tot timpul la curent personalul medical al FC Internazionale Milano”, au anunțat oficialii de la Inter Milano, campioana Italiei. Printre fotbaliștii pe care i-a reîntâlnit la Milano s-a regăsit și portarul român Ionuț Radu.

Va fi foarte greu să revină în fotbal

Chiar şi în cazul în care rezultatele investigaţiilor vor fi pozitive, fotbalistul, căruia i s-a implantat un defibrilator subcutanat pentru reglarea ritmului cardiac, nu va putea reveni pe teren în următoarele şase luni.

Pe de altă parte, federaţia italiană nu permite ca fotbaliştii care au defibrilator implantat să joace la nivel de profesionişti, scrie Football Italia, care adaugă că în cazul în care problema cardiacă a fotbalistului a fost cauzată de o inflamaţie temporară atunci defibrilatorul poate fi înlăturat şi jucătorul va putea evolua din nou în Serie A. Eriksen are contract cu Inter până în 2024.