Evenimentul Zilei > Justitie > Dumitru Coarnă are de plată 25.000 de lei. Deputatul PSD, sancționat de instanță pentru defăimare
Dumitru Coarnă are de plată 25.000 de lei. Deputatul PSD, sancționat de instanță pentru defăimare

Dumitru Coarnă are de plată 25.000 de lei. Deputatul PSD, sancționat de instanță pentru defăimare

Pentru „declarații defăimătoare”, magistrații Judecătoriei Sectorului 5 l-au condamnat, luni, pe deputatului PSD Dumitru Coarnă – fost lider al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, să-i plătească șefului IPJ Prahova, comisarul șef Marian Iorga, daune morale în valoare de 25.000 de lei.

Judecătorii au admis, în parte, cererea de chemare în judecată formulată de Marian Iorga.

Inițial, judecătorii Sectorului 5 l-au obligat pe Dumitru Coarnă să nu mai facă declarații defăimătoare la adresa șefului IPJ Prahova, iar acum au decis că trebuie să plătească și daune morale pentru afirmațiile lansate în public.

Solutia pe scurt: „Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Iorga Marian, în contradictoriu cu pârâtul Coarnă Dumitru. Obligă pârâtul la plata, în favoarea reclamantului, a sumei de 25.000 lei, cu titlu de daune morale. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti. Pronunţată astăzi 07.06.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”.

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. În septembrie anul trecut, aceeași instanță a dispus ca Dumitru Coarnă să nu mai vorbească în public despre Marian Iorga.

În februarie 2020, Marian Iorga, pe atunci șef al IPJ Călărași, l-a dat în judecată pe liderul de sindicat Dumitru Coarnă, după ce acesta a formulat, pe mai multe posturi de televiziune, acuzații de corupție la adresa lui, fără a prezenta dovezi în acest sens.

Coarna l-a etichetat drept „infractor” pe Iorga

La sfârșitul lunii septembrie a anului trecut, atunci când Dumitru Coarnă nu era, încă, deputat PSD, ci doar lider al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, acesta a fost obligat de judecători să nu mai facă declarații publice cu caracter defăimător la adresa actualului șef al IPJ Prahova, comisarul șef Marian Iorga.

Dumitru Coarnă s-a referit la Marian Iorga, în repetate rânduri, atunci când apăra la televiziunile de știri, etichetându-l pe aceste drept „infractor”, iar războiul mediatic a durat mai mult de un an. Atunci când actualul deputat PSD a pornit „asediul” împotriva lui Marian Iorga, acesta era șef al IPJ Călărași, iar pe numele lui Vasile Iliuță – apropiat al lui Dumitru Coarnă și președinte al Consiliului Județean Călărași – fusese deschis un dosar penal.

Marian Iorga a deschis un proces împotriva lui Dumitru Coarnă la Judecătoria Călărași, iar apoi l-a acționat, din nou, în instanță la Judecătoria Sectorului 5, în contextul în care acesta a continuat să facă declarații cu caracter defăimător la adresa sa, scrie Gândul.

Coarnă a fost dat în judecată la Judecătoria Călărași, care însă, în octombrie 2020, a declinat competenţa soluţionării cauzei privind pe reclamantul Iorga Marian, în contradictoriu cu pârâtul Coarnă Dumitru, având ca obiect pretenţii, în favoarea Judecătoriei Sector 5 Bucureşti.