Cum s-au DUELAT Dragnea și Isărescu în EPISTOLE
Editura Evenimentul si Capital

Cum s-au DUELAT Dragnea și Isărescu în EPISTOLE

Autor: | | 0 Comentarii | 293 Vizualizari

Corespondenţa pe care preşedintele Camerei Deputaţilor a purtat-o cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost dată publicității vineri de Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea acuza, în scrisoarea sa, că membrii conducerii BNR au indus la nivelul mediului economic o stare de neîncredere în Guvern.

„Politica monetară, atribuţia exclusivă a BNR, reprezintă o componentă esenţială a mix-ului de politici macroeconomice promovat pentru asigurarea unei dezvoltări economice accelerate, dar sustenabile şi de durată. În acest sens, consider că politica monetară trebuie să se armonizeze cu politicile gvernamentale. Din acest punct de vedere îmi exprim îngrijorarea faţă de măsurile întreprinse la început de an de cătere BNR şi care, în opinia mea, nu reprezintă cea mai potrivită cale de coordonare a politicilor macroeconomice”, arăta Liviu Dragnea la începutul scrisorii sale către Consiliul de Administraţie al BNR.

„O politică monetară bazată pe neîncredere şi pe maximizarea unor riscuri potenţiale nu este în opinia mea o politică favorabilă creşterii economice sustenabile şi poate duce în final la rezultate contrare celor aşteptate. Aceste rezerve pe care le am cu privire la fundamentarea şi pertinenţa măsurilor întreprinse în ianuarie şi februarie sunt determinate de comunicările dvs. publice, inclusiv de minuta şedinţei de politică monetară a Consiliului de Administraţie al BNR din 7 februarie 2018. Se menţionează în documentul citat faptul că membrii CA au remarcat <<incertitudinile legate de transferul către angajaţi a contribuţiilor sociale, precum şi de potenţialele corecţii fiscale efectuate în acest an în vederea încadrării deficitului bugetar în plafonul de 3% din PIB>>. În aprecierea mea, într-o instituţie publică asemenea remarci nu îşi au locul la mai puţin de o lună de aplicare a politicii bugetare configurate prin Legea bugetului de stat nr. 3/2018”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Potrivit lui Dragnea, membrii Consiliului de Administraţie al BNR au indus la nivelul mediului economic „o stare de neîncredere în Guvern”, iar o măsură de politică monetară, respectiv majorarea ratei dobânzii bazată pe suspiciuni cu privire la activitatea guvernului „nu reprezintă o politică monetară corectă”.

Liviu Dragnea a criticat şi opinia Consiliului de Administraţie BNR cu privire la „trenarea redresării absorbţiei fondurilor europene”, pe care o consideră ca fiind o afirmaţie eronată şi în totală discordanţă cu realizările din 2017 şi cu angajamentele Guvernului pentru anul în curs.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate