Evenimentul Zilei > Actualitate > DUBLU ASASINAT. Un pastor şi soţia sa, omorâţi în bătaie. „Cateva minţi criminale le-au curmat, fără pic de milă, zilele”
DUBLU ASASINAT. Un pastor şi soţia sa, omorâţi în bătaie. „Cateva minţi criminale le-au curmat, fără pic de milă, zilele”

DUBLU ASASINAT. Un pastor şi soţia sa, omorâţi în bătaie. „Cateva minţi criminale le-au curmat, fără pic de milă, zilele”

Descoperire înfiorătoare la Sighişoara. Pastorul Baptist Vasile Pintican a fost găsit mort în propria casă, alături de soţia sa. Cei doi aveau numeroase lovituri pe corp, semn că au fost loviţi cu sălbăticie.

UPDATE. O echipă complexă formată din experţi criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică și ofițeri specialiști din cadrul Serviciului Omoruri al Direcţiei de Investigaţii Criminale din I.G.P.R. se deplasează în județul Mureș  – localitatea Sighișoara. 
Din dispoziția secretarului de stat Petre Tobă,    ofiţerii vor acorda sprijin de specialitate colegilor de la I.P.J. Mureș și procurorului de caz, în cercetarea dublului asasinat.

Vestea morţii pastorului a şocat comunitatea locală din Sighişoara. Vasile Pintican, în vârstă de 77 de ani a fost găsit mort, ieri, într-o baltă de sânge, chiar de fiica lui cea mică. Alături de cadavrul tatălui, femeia care a făcut sinistra descoperire a găsit-o fără suflare şi pe mama ei septuagenară, Victoria.
Anchetatorii sosiţi la faţa locului au constatat că cele două victime aveau numeroase lovituri pe corp. Cel mai probabil, susţin criminaliştii, bătrânii au fost ucişi în bătaie.
Se pare că ucigaşul sau ucigaşii au încercat să-şi acopere urmele. După ce i-au ucis în bătaie pe cei doi, agresorii au dat drumul la gaze. Rudele spun că cel mai probabil, crima a fost săvârşită în vineri seara, pentru că cei doi erau îmbracaţi în hainele de lucru.
Apropiaţii spun că ei se pregăteau să renoveze casa şi ar fi avut în casă o sumă mare de bani. De altfel, criminaliştii au găsit casa răscolită. Până în prezent, poliţiştii şi procurorii au realizat un cerc de suspecţi şi îi caută pe criminali.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/2TxRM6afgyg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Descoperiţi de fiică şi de ginere
Trupurile celor doi bătrâni au fost găsite de soţii Ronela şi Dionis Bodiu, fiica şi, respectiv, ginerele celor doi. Şocat de cele întâmplate, Dionis Bodiu a postat pe pagina sa de internet un mesaj cutremurător:  “În condiţii de o violenţă cum nu se poate crede că există între oameni, socrii mei, Pintican Vasile şi Victoria, au trecut în seara de vineri la Domnul. Dupa ce mai bine de 50 de ani au slujit Celui PreaÎnalt cu credincioşie, bătând drumuri nevazute de prea mulţi în vestirea Evangheliei, cateva minţi criminale le-au curmat, iată, fără pic de milă, zilele. Au fost ucişi, ei, mesageri ai Domnului Vieţii. Au intrat în prezenţa Regelui Regilor aşa cum au şi trăit:  braţ la braţ, credincioşi unul altuia, şi în zile cu soare şi în încercari. Rugaţi-vă, vă implor, pentru soţia mea (cea care le-a gasit trupurile), pentru mine (prezent şi eu la descoperirea grozăviei) şi pentru întreaga noastră familie.

Ceremonia funerară va avea loc marţi, 1 Mai, ora 13:00, la Biserica Baptistă din Sighişoara. Cei ce i-au cunoscut şi apreciat pe soţii Pintican sunt aşteptaţi cu aceasta ocazie pentru a-şi lua ramas bun de la ei”