Drept la replică PC. Precizările Evenimentului zilei

Drept la replică PC. Precizările Evenimentului zilei

Întrucât ne-a fost semnalat că pe site-ul Partidului Conservator a fost publicat un drept la replică la articolul "Leşe, Balaş şi Patzaichin, inregimentaţi” în PC fără știrea lor", EvZ îl publică mai jos, respectând normele jurnalistice, dar face o serie de precizări.

Drept la replică PC:

"Referitor la articolul publicat “in exclusivitate” de EVZ, potrivit caruia “Leşe, Balaş şi Patzaichin, inregimentaţi” in PC fara stirea lor, va adresam urmatoarea dezmintire si precizare, totodata, pe care va rugam sa o publicati, potrivit “codului de bune maniere” jurnalistice.

Apreciem interesul EVZ pentru asa-zisele “documente interne” ale Partidului Conservator, dar ne simtim datori sa facem urmatoarele precizari:

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu ati auzit in discursul public al liderilor Partidului Conservator astfel de afirmatii, la care faceti dumneavoastra referire in documentul citat. Cata vreme nu ati auzit asa ceva, inseamna ca documentul la care faceti referire “in exclusivitate” ar fi trebuit verificat.

In mod corect si jurnalistic, ar fi trebuit ca, inainte de publicare, sa cereti  Biroului de Presa al PC o confirmare a autenticitatii documentului. Ati fi primit toate informatiile necesare.

Regretam faptul ca ati deranjat trei personalitati de marca, solicitandu-le sa raspunda la o intrebare al carei continut nu este real.

Ii asiguram pe cei trei, Grigore Leşe, Iolanda Balaş şi Ivan Patzaichin de intreaga noastra apreciere si ii asiguram ca a fost vorba de o greseala, iar PC nu are nicio vina din acest punct de vedere.

Cei trei, alaturi de multe alte personalitati, s-au alaturat unui excelent demers initiat de doamna ministru Maria Grapini pentru promovarea Romaniei, proiect care este apreciat atat in tara, cat si in strainatate.

Asadar, vom considera ca a fost  pur si simplu o scapare jurnalistica faptul ca nu ne-ati contactat pentru a afla lamuriri.

De altfel, un articol “semnat” de o doamna pe nume “Udrea” (pura coincidenta), care conține  neadevăruri (mai ales la adresa noastra) a devenit deja o obișnuință și nu o excepție, mai ales intr-un ziar ca Evenimentul Zilei!

In speranta unei bune colaborari pe viitor,

Biroul de presa al Partidului Conservator".

Precizările Evenimentului Zilei:

1. Am cerut un punct de vedere ministrului Maria Grapini în legătură cu punctajul Partidului Conservator, atât telefonic, dar și pe mail, însă NU am primit niciun răspuns. Am considerat că un vicepreședinte al PC, vizat direct de articolul sus-menționat, este cel mai în măsură să ne ofere un punct de vedere.

2. Întrucât identitatea surselor nu poate fi dezvăluită, așa cum bine știți, precizăm doar că fragmentul din punctajul PC la care am făcut referire a fost furnizat EvZ chiar de membri ai PC, cu precizarea că acesta a fost punctajul de luni, 20 ianuarie transmis membrilor partidului. Data viitoare, poate ar trebui să verificați care sunt mesajele transmise membrilor de partid pentru a fi folosite în comunicarea publică.

3. În atenția Biroului de Presă, ne vedem obligați să precizăm că am publicat acest drept la replică pentru că l-am găsit pe site-ul PC. Practica uzuală este ca un drept la replică să fie trimis pe adresa redacției și a jurnalistului ce a semnat știrea. Un astfel de drept la replică NU a fost primit de EVZ.

4. În ceea ce privește fraza: "De altfel, un articol “semnat” de o doamna pe nume “Udrea” (pura coincidenta), care conține  neadevăruri (mai ales la adresa noastra) a devenit deja o obișnuință și nu o excepție, mai ales intr-un ziar ca Evenimentul zilei!", suntem singuri că acest atac la persoană a fost doar o formulare nefericită a unui novice în comunicarea politică și că astfel de formulări nu își au rostul într-un drept la replică.