Evenimentul Zilei > Actualitate > Drama studentului din Ploiești, colaborator al DIICOT, ucis de traficanții de droguri
Drama studentului din Ploiești, colaborator al DIICOT, ucis de traficanții de droguri

Drama studentului din Ploiești, colaborator al DIICOT, ucis de traficanții de droguri

Cazul studentului din Ploiești, colaborator al DIICOT, ucis de traficanții de droguri, revine. În timp ce toate probele indică o crimă în stil mafiot, un procuror din Ploiești se străduiește să claseze dosarul.

Schingiuit că este”sifonul” DIICOT

Răzvan Cîrstea a participat la mai multe acțiuni anti-drog ale DIICOT Ploiești. În perioada 2017-2018 a fost plecat în țară, în special la Brăila, pentru a se întâlni cu traficanții de substanțe psihoactive. În urma informațiilor furnizate de Răzvan DIICOT-ului, mai mulți traficanți au ajuns inculpați în dosare penale. Apoi, cineva, încă nu se știe cine, le-a spus traficanților că Răzvan este sifonul” DIICOT-ului. De atunci a început coșmarul familiei Cîrstea.

Mai întâi traficanții l-au ademenit pe Răzvan Cîrstea într-un apartament unde l-au bătut cu mânerul de la cuțit, în cap și peste față. După o vreme, traficanții l-au urcat cu forța într-o mașină și l-au dus la pădure unde l-au bătut cu sălbăticie. A avut nevoie de 20 de zile de îngrijiri medicale și de o operație pentru fisura de piramidă nazală. Nu a mai apucat să facă operația deoarece a decedat.

Bătaia i-a fost administrată pe data de 10 februarie 2018 iar de murit, a murit pe 2 martie. În acest interval a mai existat o tentativă de omor asupra sa. Un vecin, Oprea Bogdan Adrian, l-a chemat în spate la Balif, un mall din Ploiești, ca să-i dea o marfă nouă”. I-a dat o țigară care conținea o substanță toxică. Răzvan a fumat și a căzut leșinat în timp ce Oprea a recuperat chiștocul și a plecat de la fața locului.

Numai intervenția promptă a oamenilor din mall care i-au acordat prim ajutor a făcut ca Răzvan, zis și Grasu, pentru că era un munte de om, a făcut ca acesta să nu moară atunci. În stil mafiot, Oprea s-a lăudat pe Facebook că l-a dovedit pe Grasu și a postat o imagine cu moartea cu coasa. Întradevăr, avea să-l dovedească pe Răzvan, dar două săptămâni mai târziu.

O altă țigară toxică

Pe data de 2 martie 2018, Oprea Bogdan l-a căutat iar pe Răzvan Cîrstea. S-au întâlnit și au mers în spatele unui bloc de pe strada Vitejilor din Ploiești. Acolo i-a dat o nouă țigară, preparată cu substanțe toxice ca și cea din mall, dar mult mai concentrată. Răzvan a fumat și a căzut.

Ca și prima dată, Oprea a plecat dar nu înainte de a lua chiștocul, cel care ar fi putut constitui probă martor pentru analizele anatomo-patologice. Trupul lui Răzvan a fost găsit de un locatar care a anunțat 112. Echipajul ajuns la fața locului a constata decesul fără a mai fasce manevre de resuscitare. Au recunoscut chiar ei într-un răspuns oficial oferit mamei lui Răzvan. De atunci a început lupta mamei lui Răzvan pentru aflarea adevărului și pentru pedepsirii celor vinovați de moartea tânărului.

Mama a cerut protecție de la DIICOT pentru fiul său

De când au început bătăile și amenințările cu moartea la adresa fiului său, Roxana Cîrstea i-a informat pe cei de la DIICOT și le-a cerut sprijin și protecție pentru Răzvan. Răspunsul a fost că numai procurorul poate lua decizia de acordare a protecției. Ceea ce nu s-a întâmplat.

Conform mamei lui Răzvan, procurorul care îl recrutase pe Răzvan și ar fi trebuir să-l și apere, se numește Soltan Alexandru de la DIICOT Ploiești. Informația apare inclusiv în memoriul pe care Roxana Cîrstea l-a depus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Mama lui Răzvan a așteptat 6 luni certificatul medico-legal. Abia după ce Evenimenmtul Zilei a publicat povestea pe larg a morții lui Răzvan Cîrstea (29 și 30 august 2018), lucrurile au început să se miște, dar nu neapărat în bine.

În urma plângerii înaintate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești , fusese deja deschis dosarul penal 2067/P/2018 în coordonarea procurorului Cosmin Niță. În plângere au fost indicate probe, martori, mărturi. Este vorba despre martor care a susținut și în plângerea dată poliției că omorârea lui Răzvan Cîrstea a fost premeditată, pusă la cale de traficanții de droguri. Martorul, P.I.C. a și plecat din țară ca să scape de amenințările traficanților care aflaseră de declarația dată la Poliție.

Trebuie menționat că procurorul Cosmin Niță, de la parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești, cel la care a ajuns prima dată lucrarea, a consemnat în ordonanța din 28.06.2018 despre declarațiile martorului P.I.C., cel care a susținut în fața anchetatorilor că moartea lui Răzvan a fost plănuită de traficanții de droguri și că a asistat personal la acele discuții. Find vorba despre suspiciune de omor procurorul Niță declină competența către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, iar dosarul nou primește numărul 268/P/2018 în coordonarea procurorului Stasie Eduard.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE