Sâmbătă dimineața, în jurul ore 4.30, un bărbat a anunțat la 112 că iubita lui s-a aruncat de la etajul șase al blocului în care locuia. Este vorba despre o tânără avocată care a decis să se arunce de le etaj, motivele fiind necunoscute.

„În dimineaţa de 19 iunie, în jurul orei 4.30, am fost sesizaţi prin apel unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că o persoană s-ar fi aruncat de la etajul 6 al unui bloc din municipiul Iaşi. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde a fost identificată o tânăra de 26 de ani, ulterior fiind declarat decesul acesteia. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt. De asemenea, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzei decesului”, a transmis IPJ Iaşi.

Din primele informații este vorba despre avocata Monica Cioată, care era din Tg. Frumos și a abolvit Facultatea de Drept în 2017, iar din 2019 a devenit avocat al Baroului Iași.

Dosarul a fost înregistrat pentru ucidere din culpă

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași au dispus ca acest caz să fie investigat pentru acuzația de ucidere din culpă. Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale au preluat cercetările și vor stabili dacă avocata Cioată s-a sinucis și care au stat la baza acestui gest..

De asemenea, o altă pistă de urmat pentru polițiști vizează infracțiunea de înlesnire a sinuciderii. În acest caz, trebuie anchetat dacă între avocata Cioată și concubinul acesteia a existat vreo ceartă, în urma căreia bărbatul nu ar fi intervenit, în momentul în care a auzit că femeia vrea să se sinucidă.

Fapta este condamnată de Codul Penal, la articolul 191. ”(1) Fapta de a determina sau înlesni sinuciderea unei persoane, dacă sinuciderea a avut loc, se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 7 ani”.