Soţia unui handbalist de la Dinamo este în comă. Medicii speră într-o minune după ce soţia interului dreapta a suferit un atac cerebral. În prezent, Ana Aida este internată la secția de terapie intensivă de la Spitalul de Urgență Floreasca.

„Dragilor, Dumnezeu îi pune la încercare pe Javier Humet şi familia Dinamo. În noaptea de după câştigarea titlului, soţia lui Javi a făcut un atac cerebral, iar acum este internată la reanimare. Are nevoie de ruga noastră”, se arată într-o postare publicată pe Facebook de reprezentanţii clubului Dinamo.

Medicii sunt rezervaţi şi au spus că speră într-o minune, la fel cum speră şi handbalistul, care a mulțumit clubului Dinamo pentru sprijin. În acest context dramatic, suporterii din Peluza Cătălin Hîldan și-au anunțat sprijinul: „Suntem alături de campionul nostru de la handbal, Javier Humet, care trece prin momente dramatice.

Soţia unui handbalist de la Dinamo este în comă

Soţia lui, Ana Aida, se află la terapie intensivă începând de marți noapte, în urma unui accident vascular cerebral suferit din senin. Medicii spun că este nevoie de o minune pentru a-și reveni. Din prima clipă, toți jucătorii și staful au fost alături de camaradul lor, la Urgență Floreasca, de dimineața până seara, zilnic. S-ar putea să fie nevoie să donăm sânge (vă anunțăm), dar rugămintea lui Javi și a handbaliștilor este să ne rugăm cu toții pentru Ana Aida.”

În 2017, Javier Humet Gaminde primea cetățeania română în cadrul unei ceremonii festive la care au participat Marius Dunca (ministrul Tineretului și Sportului) și Alexandru Dedu, președinte FRH.

Interul dreapta este originar din Barcelona şi a jucat pentru prima dată în România la HCM Constanța. Javier Humet a primit cetăţenia după ce participase a o acțiune a echipei naționale (n.r. – stagiul de pregătire de la Barcelona din decembrie 2016)
După momentul festiv din 2017, el a evoluat pentru echipa României în campania de calificare la EURO 2018, al cărei antrenor era atunci spaniolul Martin Ambros.