DRAMĂ în BISERCA ORTODOXĂ. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a înălțat RUGĂCIUNI

DRAMĂ în BISERCA ORTODOXĂ. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a înălțat RUGĂCIUNI

Biserica Ortodoxă este afectată de o adevărată dramă, după ce un apreciat preot a murit. Părintele Vasile Adiaconitei a fost accidentat grav de o mașină condusă de un tânăr, pe o trecere de pietoni din Târgu Neamț. Sute de locuitori din satele comunei Petricani l-au așteptat, marți, acasă. Însuși ÎPS Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei a fost prezent și a înălțat rugăciuni, ca Preamilostivul Dumnezeu să-l așeze pe părinte întru lumina Sfintei Sale Învieri.

Sute de locuitori din toate satele comunei l-au asteptat cu jale si lacrimi pe parintele Vasile Adiaconiței, al cărui trup neînsuflețit a ajuns în comuna Petricani, județul Neamț. Acolo a slujit din data de 1 martie 1994 până pe 15 aprilie 2018, la parohia misionară Țolici, așa cum transmite portalul ortodox doxologia.ro. La vârsta de 52 de ani, preotul, tată a doi copii, a decedat, luni, în urma unui tragic accident rutier.

O mașină condusă de un tânăr, în vârstă de 23 de ani, l-a lovit în plin, duminică, pe o trecere de pietoni, din fața spitalului Târgu Neamț. Medicii din Neamț l-au stabilizat și l-au trimis la o unitate spitalicească din Iași, unde a fost supus unor intervenții chirurgicale. Din păcate, inima sa a cedat, la o zi după teribilul accident.

Ne puteți urmări și pe Google News

 „Rar mi-a fost dat sa vad atâta dragoste din partea enoriașilor la adresa unui preot. Gestul de astăzi al comunității din Petricani, de a-l astepta la intrarea în comună, îmi confirmă faptul ca parintele Vasile Adiaconiței a fost un om și un preot deosebit”, a scris jurnalistul Ciprian Traian Sturzu pe Facebook.

Preoți din Protopopiatul Târgu Neamț, împreună cu numeroși oameni- rude, autorități locale, apropiați, prieteni, enoriași și nemțeni marcați de tragedia petrecută- l-au întâmpinat pe îndrăgitul părinte la intrarea în satul Târpești din comuna Petricani.

Cu durere, l-au condus spre casa sfinției sale din Târpești, iar în fața porții preoții au înălțat rugăciuni pentru sufletul părintelui Vasile. Cortegiul s-a îndreptat apoi spre Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Țolici- parohia misionară unde a slujit preotul Vasile Adiaconiței.

Însuși ÎPS Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei a fost prezent și a înălțat rugăciuni, ca Preamilostivul Dumnezeu să-l așeze pe pr. Vasile Adiaconiţei întru lumina Sfintei Sale Învieri.

Părintele s-a născut în comuna Belcești, județul Iași, din părinții Elena și Mihai Adiaconiței, în data de 23 august 1965. A urmat școala primară în satul natal și a urmat cursurile Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț între anii 1982-1987. A studiat la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. S-a căsătorit pe 15 iulie 1989 cu Carmen Burdulea din satul Târpești, județul Neamț, și a avut două fiice. A fost hirotonit diacon în data de 1 iunie 1990 și preot pe 2 iunie 1990 de IPS Pimen pe seama parohiei Românești, protopopiatul Hârlău.

Părintele protoiereu Nicolae Axintioi a adresat credincioșilor din parohie un cuvânt de condoleanțe: „Dimpreună cu părinții din protopopiat regretăm cu durere în suflet trecerea la cele veșnice a preotului Vasile Adiaconiței de la Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” Țolici, și îl rugăm pe Preamilostivul Dumnezeu să-l așeze întru lumina Sfintei Sale Învieri, iar pe membrii familiei și pe credincioșii din Țolici-Neamț să-i întărească pentru a-l putea pomeni veșnic”.