Evenimentul ZileiSocialCum se poate naște iubirea dintr-un câmp de lavandă

Cum se poate naște iubirea dintr-un câmp de lavandă

Cum se poate naște iubirea dintr-un câmp de lavandă
Maria Gheorghiu are vineri seară un spectacol atât de emoționant încât vor curge râuri de lavandă.

Maria Gheorghiu este un muzician foarte iubit de iubitorii muzicii folk. Cântă cu atâta sensibilitate încât de piatră să fii și tot te trec fiorii. Vineri, pe 21 octombrie, are concert în București.  

„Veniți! Am pregătit cântece superbe pentru voi”, spune Maria Gheorghiu. Și mai adaugă„ Vă spun doar atat: cine mă iubește va fi prezent … e singurul lucru care contează și va fi determinant în viitorul apropiat. Mă pregătesc sufletește pentru întalnirea cu voi…și cu speranța că va fi o întâmplare memorabilă!”. Vor fi pe scenă Maria Gheorghiu, Radu Grațianu  și… „invitații surpriză cu surprize…”, promite interpreta.

 Am vrut să aflăm ce cântece deosebite a ales pentru mâine seară. Unul este „Câmp de lavandă”. Lavanda, cel puțin la noi, nu prea e cunoscută ca un simbol al iubirii. Dar…

„Sunt o norocoasă, mi-am transformat iubirile în cantec. La fel s-a întamplat și cu cel nou «Câmp de lavandă». M-am trezit într-o dimineață zâmbind și camera mea se transformase într-un câmp de lavandă… mă întorceam dintr-un vis frumos în care iubirea era rotundă… se împlinise cumva, în acel câmp.”

Și povestea de iubire? Puterea lavandei? „Altfel… ajunsesem să trăiesc o poveste de dragoste nelumească, în care doi îndrăgostiți, pe care doar sufletul îi unea, depărtarea fiind mare, ajung să se transforme: el într-un copac și ea într-un câmp de lavandă. Copacul întruchipează protecția masculină, puterea de a ocroti și de a ține umbră și loc de odihnă pentru zbuciumul ei … Sfânta Hildegard (călugăriţă benedictină din secolul al XII-lea) spunea că lavanda te ajută să găseşti cunoaşterea şi înţelegerea pură. Puterea ei subtilă îți curăță mintea, purifică, spală și limpezește. Poate chiar exorciza emoțiile negative, gândurile întunecate. În plus, lavanda transmite un mesaj de frumusețe feminină, de eleganță și rafinament. De fapt, ea reprezintă frumusețea sufletului, dar, în același timp, singurătatea lui. Este, de asemenea, un semn discret al admirației pentru o persoană. Se spune despre lavandă că este un semn al harului și eu mă simt un om binecuvântat de Dumnezeu. Culoarea ei este ultima din spectrul curcubeului meu, ea reprezentând împlinirea supremă pe toate planurile. Prin ea pot trece senină prin lume și prin lumi”.

Vor fi multe cântece de dragoste vineri seară. „Cântecul «Câmp de lavandă» închide cercul celor 13 cântece de dragoste, toate trăite și foarte puternice din punct de vedere al mesajului. Aici zboară «Fluturii»” mei, aici se topesc «Punțile înghețate” care odată au fost o «Poveste simplă» la capătul căreia a apărut o «Altă poveste» desprinsă din «Curcubeu». Restul, până la 13, vă învit să le descoperiți în albumul pe care îl pregătesc, dar până atunci, premiera cântecului «Câmp de lavandă»” la concertul meu din Spice, de vineri 21 octombrie”.

 


Accesează: