Bădălau a spus despre scrisoare că este „un demers democratic, menit să salveze partidul într-un moment dificil”, informează Agerpres.

„Mă raliez declaraţiei comune a colegilor mei, un demers întru totul democratic, menit să salveze partidul într-un moment dificil. Suntem cu toţii datori să facem o analiză onestă şi deschisă a situaţiei în care a ajuns Partidul Social Democrat şi să punem degetul pe rană, pentru că în politică nu e loc nici de sentimente, nici de resentimente. Totodată, consider că, dacă scrisoarea, pe care am transmis-o către liderii partidului în cadrul şedinţei Comitetului Executiv din ianuarie, ar fi fost discutată, nu ne-am mai fi aflat astăzi în acest impas. Suntem vulnerabili, ca partid şi ca guvern, pentru că avem un lider vulnerabil, care, atât prin situaţia sa juridică, cât şi prin modul său de acţiune din ultima perioadă, a atras asupra PSD oprobriul unei însemnate părţi a societăţii româneşti”, a spus Bădălău.

El a mai declarat că PSD este un partid care guvernează pentru oameni și rezultate notabile și este păcat să fie puse în pericol proiectele Programului de Guvernare cu care partidul a câștigat alegerile, pe fondul unui context politic nefavorabil.

„Avem nevoie de clarificări, de decizii urgente, care să ne ajute să trecem peste acest moment şi să rămânem uniţi şi coerenţi în acţiunea noastră politică”, a mai declarat Bădălău.

 

Te-ar putea interesa și: