Firma lui Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, a acționat pe piața de carne de porc în aceleași condiții cu celelalte firme, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Printr-o informare de presă publicată pe site-ul instituției, ANSVSA răspunde acuzației jurnalistului Cătălin Tolontan, potrivit căreia fiul lui Dragnea ar fi avut din timp și înaintea tuturor actorilor de pe piață informații privind evoluția pestei porcine.
Potrivit autorității sanitar-veterinare, acuzațiile lui Tolontan sunt complet neîntemeiate: ”Crescătorii de porci, operatorii din industria de profil, asociațiile de vânători și pescari,  gestionarii fondurilor de vânătoare și instituțiile cu atribuții în prevenirea și gestionarea Pestei Porcine Africane au fost informați și avertizați în permanență asupra riscurilor și efectelor acestui virus”. Pentru a demonstra această afirmație, ANSVSA publică – în aceeași secțiune – toate rapoartele de informare. ANSVSA mai precizează că: ”ANSVSA a derulat o intensă campanie de informare publică referitoare la efectele și combaterea răspândirii acestui virus prin anunțuri, comunicate și informări de presă, precum și prin  postarea mai multor materiale de informare publică în sediile DSVSA județene, primării, aeroporturi, porturi maritime, piețe.” 
Autorii comunicării spun că – de la începutul anului 2016 și până în prezent – toți crescătorii de suine din sectorul comercial și necomercial au fost informați și instruiți în legătură cu evoluția pestei porcine în Ucraina și Republica Moldova și, de asemenea, cu riscurile implicate de apropierea focarelor de granița României. Așadar, fiecare actor economic a avut din timp toate informațiile și nu au existat pe piață firme privilegiate, care să obțină, înaintea altora, informații privind evoluția peste porcine. I