„În primul tur vom avea candidat. Dacă nu câştigăm noi şi nu intrăm în turul doi, vedem, discutăm. Dar vom avea candidat, nu se poate să nu avem", a declarat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

În ceea ce privește bugetul, Kelemen consideră că „votarea bugetului în 2019 este o restanţă a lui 2018 şi nu este restanţa Parlamentului, este restanţa Guvernului”. Acesta a precizat că președintele Klaus Iohannis a procedat consituțional sesizând CCR pe tema bugetului.
„Dacă preşedintele are o dilemă, e constituţional, trimite textul la Curtea Constituţională. Dacă Guvernul ar fi venit în Parlament cu acest buget în noiembrie, aşa cum era normal, probabil că şi atunci ar fi trimis preşedintele Iohannis la Curtea Constituţională, dar era anul trecut. Din acest punct de vedere este o întârziere de trei luni şi probabil că vom mai avea două săptămâni. Întârzierea nu acum începe, întârzierea a început anul trecut, când Guvernul a amânat trimiterea proiectului de buget în Parlament”, a explicat Kelemen Hunor. Liderul unional a criticat și Ordonanța de Urgență a Guvernului privind modificarea legilor Justiţiei. 
„În 2017 şi 2018, eu personal şi UDMR, am susţinut separarea carierelor procurorilor de judecători şi cred că am făcut un lucru bun, corect. Am susţinut că, în interiorul CSM, secţia de procurori să se ocupe de procurori, cea de judecători de judecători. Acum să vii şi să spui că trebuie iar inversat, eu nu văd raţionamentul. Este o greşeală să schimbi regula după un an, nu cred că Guvernul a propus un lucru bun cu această ordonanţă. Îi înţeleg pe procurorii şi pe judecătorii care au ieşit azi să protesteze, pentru că nu este bine ce s-a întâmplat”, a spus liderul unional.

La Congresul UDMR se va alege noul președinte al Uniunii și se va decide dacă Uniunea va mai susține coaliția PSD-ALDE.