Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea: ”Liiceanu persistă într-o MINCIUNĂ care nu-i face deloc cinste!”
Dragnea: ”Liiceanu persistă într-o MINCIUNĂ care nu-i face deloc cinste!”

Dragnea: ”Liiceanu persistă într-o MINCIUNĂ care nu-i face deloc cinste!”

Gabriel Liiceanu persistă ''într-o minciună care nu îi face deloc cinste'', iar combaterea corupţiei nu ar trebui să depindă de o funcţie sau de o persoană, a afirmat vineri preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD.

"Regret foarte mult să îl văd pe domnul Liiceanu persistând într-o minciună care nu îi face deloc cinste. Interpretările sale, potrivit cărora contextul declaraţiilor mele ar fi fost altul şi că de fapt nu i-ar fi minţit pe oficialii europeni, sunt la fel de jenante precum ale celor care argumentează că x% plagiat nu ar fi plagiat. Nu, domnule Gabriel Liiceanu, o minciună este o minciună, chiar dacă e rostită de un intelectual de marcă – nu puteţi spune că aţi minţit doar puţintel! Ştiţi mai bine decât mine că adevărul este corespondenţa între vorbe şi realitate. Or, între vorbele pe care le-aţi rostit la Bruxelles despre declaraţiile mele şi ceea ce am declarat în mod real nu există nicio corespondenţă. Între a spune că în România se face prea mult caz despre funcţiile de şef la cele două parchete şi afirmaţia 'exactă' că 'trebuie să ne concentrăm pe demiterea procurorului şef al DNA' este o uriaşă diferenţă", a susţinut Dragnea, într-o postare pe Facebook.

El a precizat că îşi menţine declaraţia că se vorbeşte prea mult despre cele două funcţii.

"Într-adevăr, combaterea corupţiei nu ar trebui să depindă de o funcţie sau de o persoană. Altfel, înseamnă că totul este 'reversibil'. Într-un stat de drept, mecanismele şi instituţiile sunt sau ar trebui să fie mai importante decât persoanele în sine. De aceea, mă surprinde idolatria pe care o manifestaţi faţă de doamna Kovesi. Testul suprem al aşa-numitei lupte anticorupţie se va da abia când domnia sa nu va mai fi în funcţie. Nu decid eu şi nici nu mă interesează când va veni acel moment. Dar abia atunci vom putea stabili ceea ce vă doriţi şi dumneavoastră, anume că procesul combaterii corupţiei este ireversibil, indiferent cine va conduce vremelnic acea instituţie după doamna Kovesi. Bagatelizarea ghilimelelor false pe care le-aţi pus în dreptul meu este mai gravă când vine din partea unui şef de editură, de la care ne aşteptăm la mai multă rigoare când citează pe cineva. Din cauza unor ghilimele puse prost, unii ziarişti au plătit despăgubiri mari, iar alte persoane publice s-au ales cu eticheta de plagiator. Deci nu e, aşa… doar o eroare de formă, cum încercaţi să sugeraţi", a arătat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a calificat modul de informare al lui Gabriel Liiceanu ca fiind unul neglijent, care nu poate fi o scuză.

"Neglijenţa în modul în care vă informaţi cu privire la evenimentele politice din ţară nu poate fi nici ea o scuză. Dimpotrivă, dacă nu faceţi minimul efort de a vă informa şi vă plăsmuiţi părerile doar în cele cinci minute în care 'zapaţi' televiziunile, atunci chiar nu aveţi căderea de a le explica străinilor cum stau lucrurile cu adevărat în România. Un singur lucru poate fi afirmat cu certitudine. Tot acel circ de la Bruxelles, toată acea bălăcăreală isterică despre ţara noastră a făcut cu siguranţă mai mult rău României şi românilor decât o declaraţie pe care nu am rostit-o niciodată", a conchis preşedintele Camerei Deputaţilor, citat de Agerpres.