Potrivit surselor „Evenimentului zilei”, Liviu Dragnea și fidelii săi plănuiesc să impună excluderea baronului de Dâmbovița, retragerea sprijinului politic acordat primarului Capitalei, Gabriela Firea, dar și remanierea baronului de Olt, Paul Stănescu, cei trei fiind principalii semnatari ai deja celebrei scrisori anti-Dragnea. Dacă ceilalți contestatari – printre care ex-premierul Mihai Tudose (Brăila) și Marcel Ciolacu (Buzău) – vor face zid în jurul liderilor puciști, „exportând” în mod premeditat scandalul în mass-media, și aceștia vor risca o serie de sancțiuni drastice. Aceleași surse susțin că social-democrații vor discuta și propunerile pentru ASF și CNA. 

Firea și Dăncilă „chiulesc”

De notat că Gabriela Firea a aflat „pe surse”, la finalul săptămânii trecute, de convocarea CEx-ului, la care însă nu va participa, fiind plecată la Madrid, într-o vizită oficială programată încă din vară. Nici premierul Viorica Dăncilă nu-și va face simțită prezența la ședința conducerii PSD, întrucât se află într-un turneu în Bulgaria, Qatar și Sultanatul Oman, deși, în ultimile săptămâni, s-a tot acreditat ideea că urma să prezinte mult invocata evaluare a miniștrilor PSD-ALDE, cu prilejul primului CEx, ceea ce iată că nu se întâmplă. Interesant este că, tot astăzi, Înalta Curte începe judecarea apelului în dosarul DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanță, la trei ani și șase luni închisoare cu executare.

Corina Crețu: de la Bruxelles la tribunal!

Reamintim că furtuna de la vârful PSD nu este cauzată numai de războiul dintre Dragnea și facțiunea Țuțuianu- Stănescu-Firea, ci și de conflictul pe care teleormăneanul îl poartă prin intermediari cu europarlamentara Corina Crețu, comisar european. La finalul săptămânii trecute, Crețu a anunțat vineri, pe Facebook, că va acționa în judecată PSD pentru insultele și acuzațiile pe care i le aduc unii lideri, printre care controversatul Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct. „Nu vă ascund că sunt foarte afectată de atacurile provenite din interiorul partidului căruia i-am dedicat 30 de ani din viața mea. Foarte trist. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijin și susținere, după cum mulțumesc tuturor organizațiilor mass-media pentru obiectivitate, în ciuda contractelor pe sume incredibile pe care le primesc de la ministerele Guvernului pentru denigrarea tuturor care nu se aliniază directivelor partidului. Un partid în care am crezut și am sperat că poate îmbunătăți viață oamenilor. Din păcate, a devenit mai rău decât mi-aș fi putut vreodată imagina. De această dată, voi merge până la capăt, cu un proces în care partidul sau Dl Ștefănescu să îmi demonstreze, mie și opiniei publice, cum trădez interesele naționale ale României”, a scris Corina Crețu.