Acuzații extrem de grave la subalternii lui Carmen Dan. „Un regim privilegiat pentru condamnat”. În ce condiții stă, de fapt, Dragea în arest

Acuzații extrem de grave la subalternii lui Carmen Dan. „Un regim privilegiat pentru condamnat”. În ce condiții stă, de fapt, Dragea în arest

Junraliștii de la Ziariștii.ro susțin că au primit o informare în care niște autori anonimi explică cum conducerea Poliției Române au încălcat legea pentru favorizarea lui Dragnea.

„Sunt acuzate de încălcarea regulamentelor doi polițiști cu funcții mari: Ioan Buda, șeful Poliției Române, și Radu Gavriș, adjunctul șefului Poliției Capitalei, care s-ar fi implicat personal în a-i asigura lui Dragnea un regim privilegiat la încarcerare”, scrie sursa citată.

Scrisoarea care dezvăluie abuzurile

„Un regim privilegiat pentru condamnat”

„Prin prezenta dorim să aducem la cunoștința mass-media, sub protecția anonimatului, mai multe aspecte legate de modalitatea de încarcerare a condamnatului Dragnea Liviu, pe care le considerăm a fi de interes public, urmând ca dvs. să apreciați asupra oportunității dezvoltării acestora într-o anchetă jurnalistică.

În data de 27.05.2019, în împrejurarea punerii în executare a mandatului de executare a pedepsei închisorii privind pe inculpatul menționat, au fost încalcate de către conducerea IGPR și a Poliției Capitalei mai multe proceduri legale, cu consecința creării unui regim privilegiat condamnatului. Astfel:

În cadrul Poliției Capitalei, structura abilitată conform normelor în ceea ce privește punerea în executare a mandatelor privind pedepsele este Biroul Urmăriți din cadrul Serviciului de investigații criminale.

După primirea mandatului de la instanță, lucrătorii Biroului Urmăriți s-au deplasat la adresa condamnatului, deplasarea făcându-se cu un autoturism Dacia Logan din dotarea structurii.

La momentul ajungerii lucrătorilor la adresa condamnatului, cel din urmă l-a contactat personal telefonic pe șeful IGPR, Ioan Buda, solicitându-i sprijin.

La fața locului s-a prezentat adjunctul Poliției Capitalei, Gavriș Radu, acesta sosind cu mașina sa de serviciu, Dacia Duster cu nr. B-97-DWZ, și solicitându-le lucrătorilor Biroului Urmăriri să fie lăsat singur cu condamnatul, contrar procedurilor legale.

La inițiativa comisarului Gavriș Radu, a fost organizată o diversiune pentru a distrage atenția jurnaliștilor, prin plecarea de la adresă a autoturismului condamnatului condus de șoferul acestuia.

În continuare, Gavriș Radu a dispus ca lucrătorii Biroului Urmăriți să-l conducă pe condamnat direct la penitenciar (fără a se mai face deplasarea la sediul Poliției pentru întocmirea formalităților) și, mai mult, ca transportul să fie efectuat chiar cu autoturismul său de serviciu, Dacia Duster B-97-DWZ, dotat cu geamuri fumurii pe spate, deși acest vehicul nu se afla în dotarea structurii abilitate.”

Precizăm faptul ca aspectele relatate s-au petrecut în următorul context general.

Cu toate că este de notorietate faptul că inițial Gavriș Radu, fost șef al Biroului Omoruri, a intrat în conflict cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne, ulterior datei de 10 august 2018, după instrumentarea unui dosar privind incidentele din Piața Victoriei, acesta a fost reevaluat profesional, fiind împuternicit adjunct al directorului Poliției Capitalei. La puțin timp după, odată cu înlăturarea de la conducerea Poliției Capitalei a chestorului Voicu Mihai și împuternicirea în această funcție a comisarului-șef Miron, Gavriș Radu a devenit conducătorul de facto al instituției, fostul său coleg din perioada școlarizării preferând să-i dea mână liberă în luarea deciziilor.”

„În sensul celor expuse, vă recomandăm să vă adresați oficial IGPR și DGPMB cu următoarele interpelări:

1. Care a fost procedura punerii în executare a mandatului privind pe Dragnea Liviu, cine a dispus-o?

2. Dacă adjunctul directorului general DGPMB, Gavriș Radu, a fost prezent în locuința condamnatului, care au fost competențele sale în acest caz, potrivit fișei postului?

3. Cui îi aparține autoturismul folosit la transportul condamnatului, de ce nu a fost folosit un autoturism al structurii abilitate?

4. Dacă a avut loc o convorbire telefonică între condamnat și seful IGPR, în ce temei?

5. Unde au fost întocmite formalitățile de încarcerare a condamnatului, de ce a beneficiat de tratament preferențial?”

 

Ne puteți urmări și pe Google News