LOVITURĂ pentru Dragnea: Bugetul pentru Sănătate DESFIINȚAT DE OPOZIȚIE! Comunicatul oficial al PNL dă FRISOANE Guvernului

LOVITURĂ pentru Dragnea: Bugetul pentru Sănătate DESFIINȚAT DE OPOZIȚIE! Comunicatul oficial al PNL dă FRISOANE Guvernului

Opoziția a desființat bugetul pentru Sănătate. Comunicatul oficial al PNL provoacă un cutremur în interiorul coaliției de guvernare. Amendamentele propuse vor fi curând luate în discuție. În rolul principal este Cristian Bușoi.

Vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi, anunță o situație foarte gravă legată de Ministerul Sănătății. Bușoi declară că actualul buget al Sănătății va ajunge pentru pentru medicamente și programe de sănătate maxim 10 luni. 

Vicepreședintele PNL acuză PSD de incompetență, iar creșterea bugetului nu este decât de formă, nerezolvând probleme arzătoare ale sistemului: „Bugetul Sănătății este insuficient pentru nevoi esențiale, banii pentru medicamente și pentru programe de sănătate nu ajung decât pentru maximum 10 luni, iar fondurile pentru radioterapie și dializă sunt insuficiente. Mărirea sumei alocate la Sănătate, cum se laudă guvernul PSD-ALDE, nu se va reflecta deci nici în îmbunătățirea serviciilor, nici în îmbunătățirea infrastructurii și nu se va regăsi în sănătatea românilor. Alocările suplimentare cu care se laudă guvernul înseamnă doar creșterea cheltuielilor cu salariile.”

Acesta consideră că ar trebui începută construcția spitalelor regionale chiar din acest an. PNL anunță că a depus 4 amendamente bugetului. 

Ne puteți urmări și pe Google News

În primul rând, PNL susține construcția celor 8 spitale regionale, cu prioritate cofinanțarea pentru cele realizate cu fonduri europene- Iași, Craiova și Cluj.

În al doilea rând, PNL propune alocarea de credite de angajament în valoare de 233.000 de lei către bugetele locale pentru finanțarea reparațiilor capitale în Sănătate.

În al treilea rând, PNL propune suplimentarea cu 191.000 mii a creditelor bugetare pentru medicamentele destinate bolilor cronice cu risc crescut utilizate în programele naționale cu scop curativ.

În al patrulea rând, PNL susține suplimentarea sumelor acordate asistenței medicale primare cu suma de 940.000 mii lei.

Potrivit comunicatului vicepreședintelui PNL, medicii de familie trebuie sprijiniți pentru a degreva spitalele de acele cazuri ce pot fi tratate în medicina primară. De asemenea, accentul se pune pe informare și prevenție în ceea ce privește activitățile necesare mai ales în cazul vaccinării.