Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea a aflat ceva delicat despre trecutul lui Iohannis: Mi-au zis câțiva prieteni
Dragnea a aflat ceva delicat despre trecutul lui Iohannis: Mi-au zis câțiva prieteni

Dragnea a aflat ceva delicat despre trecutul lui Iohannis: Mi-au zis câțiva prieteni

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, a comentat miercuri evenimentele în urma cărora guvernul Cîțu a picat la moțiunea de cenzură și a explicat care a fost rolul președintelui Klaus Iohannis în urzelile de la vârful puterii.

Totodată, din mesajele lansate de Dragnea nu au lipsit atacurile la adresa PSD, așa cum a procedat și când a acordat primul interviul după ce a fost eliberat din penitenciarul Rahova.

Conform celui care s-a implicat recent în organizarea noului partid de pe scena politică, Alianța pentru Patrie (APP), se pare că Iohannis a urmărit două obiective. Totuși, în opinia fostului social-democrat, șeful statului nu a crezut în nicio clipă că guvernul condus de Florin Cîțu va pica.

Astfel, Liviu Dragnea a spus despre moțiunea de cenzură de marți că nu a fost altceva decât un aranjament politic. De asemenea, acesta a indicat și care au fost și sunt mizele PSD.

„Din punctul meu de vedere, este o cacealma politică! Marți, în primul rând, nimeni nu a câștigat absolut nimic. În special românii, care nu au o viață mai bună începând de aseară sau de azi. Era previzibilă căderea Guvernului României.

Dragnea susține că Iohannis a premeditat totul

Numai un individ cu zero capacitate de înțelegere politică și cred că și economică, așa cum este Florin Cîțu, putea crede că are șanse. Mi-au zis câțiva prieteni aseară că Iohannis era supărat, pentru că nu a crezut că va pica guvernul. Sunt convins că știa că va pica guvernul.

Are suficiente informații ca președinte al României și știa că va pica Guvernul României. E unul dintre cele două planuri pe care le-a avut Iohannis probabil și înainte de acest scandal. A avut două obiective importante: să preia controlul PNL, prin Cîțu, care e foarte obedient.

Și al doilea: să nu ajungă în funcții de conducere în Parchetele din România niște procurori care ar fi umblat să deschidă sau redeschidă anumite dosare.

Iohannis și Dragnea

Ce se va întâmpla în continuare? Am auzit că PSD a anunțat că încă nu știe dacă merge la consultări la Cotroceni… Nu știe pentru că așteaptă să zică Iohannis ce să facă. Propunerea de alegeri anticipate mi se pare de un cinism îngrozitor.

Cine își va asuma guvernarea?

Este bine că acest guvern a picat. Practic, nu era un guvern, era o adunătură de interese. Dar, când depui o moțiune, este important să ai și pasul următor, adică să-ți asumi guvernarea”, a declarat Dragnea la DCNewsTV.

Amintim că guvernul Cîțu a fost demis în Parlament cu 281 de voturi, în urma moțiunii de cenzură pe care a inițiat-o PSD. Voturile au aparținut parlamentarilor PSD, USR și AUR. Pentru ca moțiunea să fie aprobată, era nevoie de 234 de voturi.

În noul context, Iohannis va convoca partidele la consultări săptămâna viitoare. La acest termen s-a ajuns pentru că liderul de la Palatul Cotroceni dorește să ofere timp liderilor politici. Președintele speră astfel ca aceștia să găsească „abordări mature”.