Evenimentul Zilei > Politica > Cristian Tudor Popescu „tranșează” căderea Guvernului Cîțu: „Din punctul de vedere al populației și al românilor această moțiune nu aduce nimic”
Cristian Tudor Popescu „tranșează” căderea Guvernului Cîțu: „Din punctul de vedere al populației și al românilor această moțiune nu aduce nimic”

Cristian Tudor Popescu „tranșează” căderea Guvernului Cîțu: „Din punctul de vedere al populației și al românilor această moțiune nu aduce nimic”

Cristian Tudor Popescu a comentat în termeni duri adoptarea moțiunii de cenzură împotriva guvernuului Cîțu.

„Cifra este 281 de voturi, cu care moțiunea a trecut și Guvernul a fost demis. Poate să facă ceva această cifră împotriva altor cifre, precum sunt la electricitate și gaz? Poate să facă acest 281 împotriva celor 15.000 de infectări de azi? Nu poate”, a declarat jurnalistul la Digi24.

 

PSD e mare câștigător

Cristian Tudor Popescu admite, însă, că moțiunea are învingători și învinși pe scena politică. În opinia lui CTP, marele câștigător al acestei moțiuni sunt cei de la PSD. Potrivit gazetarului, și AUR are de câștigat.
„Câștigătorii sunt PSD. Ei au depus moțiunea. Florin Cîțu cu ura la adresa unei persoane și antipatia a atins la cote comparabile cu Dragnea. PSD câștigă clar. AUR câștigă și el, se lipește de imagine. Câștigă și UDMR, prin discursul președintelui de la Romexpo. Pierzătorul principal e PNL. Cifra 281 spune ceva oricărui cetățean. Pierd și cei de la USR, după mânjirea cu AUR”, a spus CTP, la Digi24.

Scenarii după adoptarea moțiunii

Guvernul Cîţu a căzut la vot fără drept de apel. Moţiunea de cenzură a fost adoptată marți cu 281 de voturi, cel mai mare număr de voturi împotriva guvernului de după 1989. Senatori și deputați de la PSD, USR și AUR au votat cu bilele la vedere, ceea ce a făcut să se adeverească predicția făcută de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, cu câteva ore mai devreme să se adeverească : „Moţiunea de cenzură va trece cu un scor astronomic”
Guvernul Cîţu va rămâne intermar până la învestirea unui nou Executiv.
Nu există un termen-limită, ca în cazul miniştrilor interimari pentru care interimatul este limitat la 45 de zile.

Se așteaptă ca joi președintele României, Klaus Iohannis să cheme partidele la Palatul Cotroceni pentru consultări pe tema formării noului Guvern.
Printre premierii vehiculaţi pentru formarea unui nou guvern se află Nicolae Ciucă, ministru al Apărării, csre a mai fost premier interimar, și Lucian Bode este ministrul Afacerilor Interne.

O altă variantă ar fi ca şeful statului să desemneze un premier de sacrificiu şi aici sunt vehiculate numele lui Nicolae Ciucă sau Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor Publice, un apropiat al lui Florin Cîţu, scrie a3.ro.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: