Evenimentul Zilei > Social > Dr. Valeriu Gheorghiță, despre valul patru: ”Suntem ca într-o barcă care se scufundă. Avem nevoie de o soluţie de salvare”
Dr. Valeriu Gheorghiță, despre valul patru: ”Suntem ca într-o barcă care se scufundă. Avem nevoie de o soluţie de salvare”

Dr. Valeriu Gheorghiță, despre valul patru: ”Suntem ca într-o barcă care se scufundă. Avem nevoie de o soluţie de salvare”

România resimte din plin valul patru al pandemiei. Numai în ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 6.000 de cazuri noi de COVID-19. Premierul Florin Cîțu a dispus o anchetă legată de modul în care cei responsabili au pregătit România pentru valul patru.

Despre valul patru al pandemiei a vorbit și Dr. Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19. Medicul a spus că se caută o soluție de salvare.

„În momentul de faţă avem nevoie de o soluţie de salvare. Suntem ca într-o barcă care se scufundă. Ori, în acest context trebuie să punem bazele unei strategii de educaţie, să învăţăm populaţia să citească ştirile şi informaţia. Întrebarea care îmi vine în minte este cine să-i înveţe? pentru că dacă nu au încredere în învăţători, degeaba îi învaţă, pentru că nu îi vor urma mai departe.

În situaţia asta cred că şi crearea unui cadru prin care oamenii trebuie să înţeleagă că nu mai avem timp de ezitat şi că este cazul să respectăm atât măsurile de prevenţie, cât şi să încercăm să ne adresăm către vaccinare, beneficiind în felul acesta de protecţia oferită de vaccinuri”, a declarant Dr. Valeriu Gheorghiţă, la Clubul Oamenilor de Ştiinţă, cu prilejul lansării raportului de cercetare „Stop Coronavirus Disinformation”.

Ce măsuri propune Dr. Valeriu Gheorghiță

„Ne uităm la exemplul altor ţări. Au impus unii obligativitatea vaccinării. Alţii au impus o serie de restricţii, alţii au impus folosirea certificatului verde digital. Sunt convins că măsuri precum implementarea certificatului verde digital vor fi cele care vor da rezultate pe termen scurt.

Da, este o măsură care dă rezultate şi astfel de soluţii trebuie găsite pe termen scurt, dar, repet, aceste soluţii trebuie să fie fundamentate ştiinţific, trebuie să fie logice, trebuie să fie explicate foarte bine oamenilor încât să înţelegem că, de fapt, nu vorbim de discriminare.

Nu suntem deloc discriminaţi, sunt măsuri care ne protejează sănătatea comunităţii din care facem parte”, a adăugat Dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: